29 / 03 / 2024

Sivas'ta yalıtım kursları verilecek!

Sivas'ta yalıtım kursları verilecek!

Sivas'ta İZODER işbirliğiyle "yalıtım" konusunda kurslar düzenlenecek



Sivas'ta, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Isı, Ses, Su ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) işbirliğiyle "yalıtım" konusunda kurslar düzenlenecek.

Sivas Vali Vekili Kemal Şahin, kentte yalıtımla ilgili başlatılan bir dizi çalışmanın tanıtımı amacıyla düzenlenen kokteyl programında yaptığı konuşmada, binalarda yalıtımın ekonomik açıdan önemine değindi.

Türkiye'nin şu anda kullanılan enerjinin yüzde 75'ini ithal ettiğini, bu enerjinin büyük bir kısmının da ısınma ve aydınlatmada kullanıldığını vurgulayan Şahin, "Bu ekonomimize çok önemli bir gider olan enerjiden şu anda binalarda yapılacak bir çalışmayla yüzde 30 tasarruf sağlanabiliyor. Bu ısı yalıtımı ve diğer yalıtımlarla ilgili. Bu da çok önemli" diye konuştu.

Isı yalıtımı ve diğer yalıtımlar konusunda başlatılan bu çalışmalara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik olarak destek vereceklerini anlatan Şahin, Çıraklık ve Eğitim Merkezi'nde bu konuda sertifikalı elemanlar yetiştireceklerini ifade etti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise enerjinin çağın en önemli ihtiyacı ve pahalı bir ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Karşılanması zor, tasarruf edilmesi en doğal bir hadisedir. Bu manada bu tür faaliyetleri çok olumlu bulduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bütün Anadolu'ya örnek bir hareket olacaktır" diye konuştu.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil ise Türkiye'de bir ilk olduğunu düşündükleri yalıtımda sertifikasyon sürecini başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çınargil, yarından itibaren Çıraklık Eğitim Merkezi'nde kurs kayıtlarının başlayacağını, 15 Mart'tan itibaren de gruplar halinde kursların sürdürüleceğini belirtti.

İZODER Genel Koordinatörü Ertuğrul Şen ise kendilerinin de önümüzdeki 2 ay içerisinde yapılacak çalışmalarla, mühendisleri ve müfredatlarıyla katkı koyarak sertifikasyon sürecine destek vereceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından Sivas Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İZODER işbirliğiyle düzenlenecek kursların protokolü imzalandı.
AA


Geri Dön