23 / 04 / 2024

Solerm Emlak Luba Otel'i 3 yıllığına kiraladı

Solerm Emlak Luba Otel'i 3 yıllığına kiraladı

İzmir İl Özel İdaresine ait, Çeşme'nin Ilıca Mahallesi Punta mevkisi sahilindeki otel, 3 yıllığına Forum Bornova'nın da kurucusu olan şirkete kiralandı



 İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Vatan, İzmir ve Çeşme turizmine bir tesis daha kazandırıldığını, şirketin bu yıl turizme günübirlik hizmet vereceğini, otel bölümünün de en kısa sürede faaliyete geçeceğini söyledi. Otelin kiralama ihalesinin encümen tarafından yapıldığını, mart ayında yapılan ihaleyi kazanan kişinin vazgeçmesi nedeniyle kiralama ihalesinin 27 Mayısta tekrarlandığını belirten Vatan, ikinci ihaleyi Forum Bornova'nın kurucusu MDC Turkmall şirketiyle bağlantılı Solerm Emlak isimli firmanın yıllık 310 bin lira karşılığında kazandığını ifade etti.

İhaleyi kazanan firmanın geçen yıl oteli 5 aylığına günübirlik kiraladığını söyleyen Vatan, şöyle konuştu:
"Çeşme'nin Ilıca Mahallesi Punta mevkisinde İl Özel İdaresince 1996 yılında 23 dönüm alanda kurulan 133 yataklı dev tesis için yıllık 268 bin 800 lira muhammen bedelle ihaleye çıkıldı. İhaleye Solerm Emlak, Görkem İnşaat, Buzzy Gıda ve Doğan Metalürji firmaları katıldı. Açık artırmayla yapılan ihalede en yüksek teklifi 291 bin TL ile Solerm Emlak firması verdi. Diğer firmalar ihaleden çekildi. Encümen üyelerinin kira ücretini 300 bin TL'nin üzerine çıkarmasını istemesi üzerine ihale 310 bin TL ile sonuçlandı. İhaleyi kazanan firma geçen yıl oteli 5 aylığına kiralamış ve işletmişti. Bu işlemden ayda 10 bin TL kira almış, güvenlik yerleştirmediğimiz için yaklaşık 100 bin TL kazanmıştık." Yakup Vatan, 1,5-2 yıl atıl kalan bir tesisi yeniden turizme kazandırdıklarını, turistlerin Ilıca Plajı'nda bir güzellik göreceklerini ifade etti.

VAKIF ŞERHİ

Vatan, İl Genel Meclisi'nin otelin satışı için karar aldığını ancak mülkiyet sorunları nedeniyle satışın gerçekleşemediğini söyledi. Otelin tapu araştırmaları sonucu 3 kayıt bulduklarını belirten Vatan,şöyle konuştu:"Tapu araştırmaları sonucu yaklaşık 7 bin metrekare hazine arazisi bulduk. Hazineyle açılan davalar sonucunda anlaştık, takas veya satış sırasında para ödenmesi yöntemini belirledik ama bir de karşımıza vakıf şerhi çıktı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile değer tespiti üzerinde görüştük. Onlar 2.5 milyon TL istedi, 300 bin TL'ye indirdik. Mahkemeyi kazandık. Sadece 1 parsel üzerinde vakıf şerhi var. Vakıflar Genel Müdürlüğüne ödeme yapmak istedik, mahkeme kararına rağmen bize hesap numarası vermediler, sonra bölge müdürü değişti, hala ödeme yapamadık, yazışmalar devam ediyor. Bu süreçler tamamlanmadığı için satış yerine kiralama yöntemini seçtik ve 3 yıllık kiralama yapıldı. Mülkiyet sorunu çözülünce satış yeniden gündeme gelebilir."

SON İSMİ "LUBA"

İl Özel İdaresince 1996 yılında inşa edilen 133 yatak kapasiteli tesisi 1997-2000 yıllarında Çınar sinemalarının da sahibi olan merhum Yavuz Çamlıca'ya ait Çınarcık Limited Şirketi işletti. Çamlıca'nın boşalttığı tesis, 2 yıl boş kaldı. Tesisin işletmesini 2002 yılında İzmirli tanınmış avukat ve İsmira Otel'in de sahibi olan Aydın Öncel aldı. "Luba" adını verdiği tesise yatırımlar yapan Öncel, kısa sürede önemli bir müşteri potansiyeline ulaştı. Ancak İl Özel İdaresi ile kira konusunda mahkemelik olan Öncel, tesisi 17 Temmuz 2006 tarihinde tahliye etti. İl Özel İdaresi kayıtlarına "Çeşme Turistik Tesisleri" adıyla geçen dev otel, tahliye edildikten sonra İl Genel Meclisi'nin gündemine geldi. Meclis, 21 Kasım 2006'da dev tesisi satma kararı aldı.(A.A)


Geri Dön