25 / 04 / 2024

Soyak Bahçeşehir Bahçe-Bahçe projesini satışa çıkardı!

Soyak Bahçeşehir Bahçe-Bahçe projesini satışa çıkardı!

Bu yıl için belirlediği beş yeni proje hedefinin ikincisi için Bahçeşehir'i seçen Soyak, 50 bin metrekarede yatay bir mimariyi tercih ettiği Bahçe&Bahçe isimli projede her eve 50 metrekarelik bahçe ayırdı



Bu yıl için belirlediği beş yeni proje hedefinin ikincisi için Bahçeşehir'i seçen Soyak, 50 bin metrekarede yatay bir mimariyi tercih ettiği Bahçe&Bahçe isimli projede her eve 50 metrekarelik bahçe ayırdı.

Bu yıl 50'nci yaşına basan Soyak, bu yıl için belirlediği beş yeni projeye başlama hedefi doğrultusunda ilerliyor. Bu hedef yönündeki ilk projesini Soyak Optimus ismiyle İzmir'de gerçekleştirmeye başlayan firma, ikinci projenin adresi olarak İstanbul Bahçeşehir'i belirledi. Firmanın geriye kalan üç projesinden ikisinin adresi yine İstanbul olarak belirlenirken, biri de  İzmir  olarak açıklandı. Bahçeşehir'de Soyak Bahçe&Bahçe ismiyle satışa çıkarılan 294 konutluk projenin temel özeliği her bir konutun 50'şer metrekarelik özel bir bahçeye sahip olması. Bir diğer temel özellik ise tüm evlerin dubleks ve tripleks olarak tasarlanmış olması.

Hepsi bambulu
Projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Soyak Holding CEOsu M. Emre Çamlıbel, projede 'yeni nesil bahçe' anlayışını hayata geçireceklerini ifade etti. 294 konutun tümünün yeni nesil bahçeyle donatılacağının altını çizen Çamlıbel, "Yeşil bambu tasarımlı bu özel bahçelerin bakımı da çok kolay olacak. Burada he rkesin saedce kendine ait lüks ve bakımı kolay bir bahçesi olmasını istedik"  diye konuştu.
Çamlıbel'in dikkat çektiği bir diğer nokta da tüm konutların 3+1 bahçeli dubleks yada 5+1 bahçeli tripleks şeklinde tasarlanması oldu. Projeyi inşa edildiği Bahçeşehir'de diğerlerinden ayıran bir başka temel özellik olarak 50 bin metrekarelik alanda yatay bir tarzda gerçekleştirilmesini gösteren Çamlıbel, Bahçeşehirde projeler genelde çok katlı. Bize gelen tüketici taleplerini değerlendirerek imar planları gereği az katlı bir yapıyı tercih ettik. Ayrıca arsanın yapısının bu şekle uygun olması ve mimarımız Mutlu Çilingiroğlunun tercihinin de bu yönde olmasından dolayı bu tarz tercih edildi dedi. Projenin tamamlanma tarihi olarak Aralık 2013'ü gösteren Çamlıbel, metrekare fiyatının ise ortalama 2 bin 850 civarında olduğunu belirtti.

BİR BAKIŞTA BAHÇE&BAHÇE
- 50 bin metrekarelik arsa üzerinde gerçekleştirilecek.
- Yatay konseptte tasarlandı
- Konut sayısı 294 olarak belirlendi.
- Konutların tümü 3+1 dubleks ve 5+1 tripleks olarak projelendirildi.
- Fiyat aralıkları 402 bin lira ila 750 bin lira arasında değişiyor.
- Ödemelered 120 aya kadar banka kredisi söz konusu.

ÜÇ YENİ PROJEYE DAHA HAZIRLANIYOR
Şu anda İzmirde Soyak Siesta ve Optimus, İstanbulda da Park Aparts olmak üzere üç noktada satışta olduklarını belirten M. Emre Çamlıbel, yeni başlayacakları projeler hakkında konuştu. Bu yıl beş yeni proje hedeflediklerini kaydeden Çamlıbel,  Sene sonuna kadar birisi İzmirde, diğer ikisi İstanbulda olmak üzere üç projede daha satışa çıkacağız dedi. Çamlıbel, ellerinde 30 bin konutluk bir arsa stokunun olduğunun altını çizerek, buralara zaman içinde yeni projeler geliştireceklerini söyledi.

PEŞİNATIN YÜKSELTİLMESİNE 'KONUT YATIRIM ENSTRÜMANIDIR' CEVABI
Konut kredilerinde BDDK ve Merkez Bankasının konut satışında ödenmesi gereken peşinatın yüzde 40a yükseltilmesi hakkında yöneltilen bir soruya cevap veren M. Emre Çamlıbel, şöyle konuştu:
Konutta kullanılan ve ödenmesi gereken peşinat miktarının diğer tüketici kredilerinden ayrı tutulması gerektiği fikrindeyim, Çünkü finansal olarak bizim milletçe tasarruf edememe gibi bir durumumuz var. Konut üretimi ise Türkiyede deprem, göç, eldeki yapı stokunun elverişsizliği gibi birçok açıdan acil ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Konut üretimi ayrıca yatırıma dönük, diğer tüketici kredilerinde ve hatta arabada bile bir tüketim söz konusu. Ama konutta böyle bir durum söz konusu değil dedi.

 

 


Geri Dön