26 / 04 / 2024

Soyak, konuttaki tecrübesini 2010'da ofis pazarına taşıyacak

Soyak, konuttaki tecrübesini 2010'da ofis pazarına taşıyacak

Bahçeşehir'de 4 bin konutluk bir proje hazırlanan Soyak, konut alanındaki tecrübesini ofis pazarına taşıyacak



Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, gayrimenkul sektöründe, hedeflerinin konut, ofis ve AVM alanlarındaki faaliyetlerle ciro olarak 750 milyon TL'lere ulaşmak ve yılda 3 bin-4 bin arası konut satışı yapmak olduğunu kaydetti. Çamlıbel, "İstanbul'da geliştireceğimiz 2 ofis yatırımı ile yılda 50 milyon dolar kira geliri elde etmenin yanı sıra; Soyak'ın konut alanında sahip olduğu tecrübe ve markasını ofis pazarına da taşımayı hedefliyoruz" dedi. Çamlıbel, konut sektörüne 2009 yılının ilk 9 ayında yapı ruhsatlarında 2008 yılına göre yüzde 17 oranında bir düşüş olduğunu belirterek, 2009 yılının ikinci yarısıyla birlikte ekonomideki kısmi toparlanma ve kredi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte de birçok yeni projenin ertelenmiş lansmanlarının gerçekleştirildığini söyledi. Çamlıbel, aylık konut kredi faizlerinde 4 yıl öncesine geri dönülmesiyle, 2009 yılı başında yaklaşık 37 milyar TL olan konut kredilerinin ise yüzde 9 oranında artarak 40 milyar TL'yi aştığını kaydetti.

'Tüketici güveni sağlanacak'
2010 yılı için ülke ekonomisinde öngörülen büyümenin gayrimenkul sektörü için de umut verici olduğunu söyleyen Çamlıbel, "Bu dönem, yeni projeler için daha elverişli bir yatırım ortamı oluşacaktır. 2010 yılında, tüketici güven endeksi ve kapasite kullanım oranlarındaki artış ile hareketlenen ekonominin konut fiyatlarında 2. çeyrek itibarıyla bir miktar yükselme söz konusu olacak" dedi. Çamlıbel, İzmir'deki Soyak Siesta ve Soyak Mavişehir projelerinde satışların başarılı bir seyir izlediğini açıkladı.

Bahçeşehir'de 400 konut inşa edecek
İstanbul'un Avrupa yakasında Kuzey Bahçeşehir bölgesinde, bir konut projesi hayata geçireceklerini açıklayan Çamlıbel, "Tasarımı devam eden ve 400 konuttan oluşacak projemizin 2010'un 2. çeyreğinde satışa çıkmasını planlanıyoruz.  İzmir  Zeytinalanı'nda 200 bin metrekare alan üzerinde, 170 bahçeli evden oluşacak projenin ruhsat çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.
Sabah Emlak


Geri Dön