24 / 04 / 2024

Soyak Soho Ofis'te 6 adet bisiklet parkı yer alıyor!

Soyak Soho Ofis'te 6 adet bisiklet parkı yer alıyor!

Soyak'ın İstanbul Avrupa yakası Esentepe girişinde yer alan Soyak Soho Ofis projesinde ofis kullanıcılarının işe bisikletle de gidip gelebilmesi için bisiklet park alanlarına yer ayrıldı.



Soyak, bisiklet parkı ve duş alanları olan ofis yaptı Soyak'ın Esentepe girişinde yer alan Soyak Soho Ofis projesinde ofis kullanıcılarının işe bisikletle de gidip gelebilmesi için bisiklet park alanlarına yer ayrıldı. 

Geçtiğimiz yıl Kristal Kule ve Soyak Soho Ofis projelerini tamamlayan Soyak'ın, Kristal Kule projesi, Finansbank'ın genel merkezi olurken, Esentepe girişinde yer alan Soyak Soho Ofis projesini ise iki şekilde değerlendirmeyi planlıyor. Ofis kullanıcılarının işe bisikletle de gidip gelebilmesi için bisiklet park alanlarının ayrıldığı Soyak Soho'da ayrıca duş ve giyinme odaları da yer alıyor. Soyak Soho ile ilgili konuşan Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, bu ofis projesini öncelikli olarak satmayı planladıklarını söyledi. Tek tapu olduğu için tamamını bir alıcıya satabileceklerini aktaran Çamlıbel,"Ya da önce kiralayıp daha sonra kiracılı olarak yatırımcılara satmak da bir diğer alternatifimiz. Alt yapısı uygun olduğu için satın alan yatırımcı, bölerek farklı firmalara da kiraya verebilir" dedi. Soho Ofis'te, 6 adet bisiklet parkının yanı sıra duş ve giyinme odalarına yer verdiklerini kaydeden Emre Çamlıbel projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Sigara dumanına maruz kalınmaması için, Amerikan standartlarına uygun olarak bina giriş çıkışlarından uzakta bir "sigara içme alanı" oluşturuldu. Bina kapsamında kullanılacak su armatürleri ve vitrifiyelerde konfor ve estetik kadar, su verimliliği özelliği de aranarak seçilmiş olup bu seçimlerde EPA standartları göz önünde bulunduruldu. Bu sayede bina kullanıcılarının aylık su masraflarının azaltılması öngörülmekte." Ayrıca binada enerji harcayan sistemlerin, LEED tarafından belirtilen commissioining prosedürlerine uygun olarak denetlenecek şekilde tasarlandığını aktaran Çamlıbel, proje kapsamında soğutma sistemlerinde çevre dostu soğutucu akışkanlar tercih edildiğini belirtti. 


Sağlığı koruyan boyalar tercih edildi 

Binada inşaat esnasında iç mekanlarda kullanılan boya, astar, macun gibi yapı kimyasalları içeriğindeki uçucu organik zararlı bileşik oranlarının uluslararası standartlara uygun olarak tercih edildiğini aktaran Çamlıbel, "Bu sayede, binaların tesliminden sonra yaşayanların ve çalışanların sağlığı ve konforuna azami önem verilmekte" diye konuştu. Emre Çamlıbel, özellikle yeşil bina olmasının yabancıları cezbetmek açısından önemli olduğunu aktardı. 


Dünya


Geri Dön