26 / 04 / 2024

SsangYong Türkiye'ye yatırım yapacak!

SsangYong Türkiye'ye yatırım yapacak!

Türkiye'ye özel araba üreten Koreli SsanYong, yatırıma hazırlanıyor. Yunus Şahsuvaroğlu SsanYong'un Türkiye'yi yatırım yapılacak ülkeler arasında ilk sıraya aldığını söyledi..



Otomotiv distribütörü Şahsuvaroğlu'nun getirdiği Koreli SsanYong otomobilleri, yatırım için Türkiye'ye göz kırptı. Şirketin üst yönetimi, otomobil fabrikası kurmak için Türkiye'nin ilk sıradaki aday olduğunu söyledi. Şahsuvaroğlu Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, "Mercedes motoru ve çelik kaportasıyla pazar payını sürekli artıran SsanYong'un yeni sahibi olan Mahindra nisan ayında Türkiye'nin yatırım için ilk sırada yer aldığını açıkladı" dedi. Şirketin üst düzey yöneticilerinin bu açıklamanın ardından Türkiye'ye yönelik ziyaretlerinin arttığını belirten Şahsuvaroğlu, "Kararın 2-3 yıl içinde alınabileceğini düşünüyorum" diye konuştu. 


ÖZEL ÜRETİM YAPIYOR 

Türkiye'nin SsanYong için öneminin büyük olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, bunu da şu örnekle açıkladı: "Korando Sports modelimizin kasa boyu, rakiplerimize göre 20 santim daha kısa olduğu için Türkiye'de yüksek vergi dilimine girdik. Bundan önce bu modelden yılda bin 800 adet satarken, yeni vergi uygulaması nedeniyle satış 800 adede düştü. Sorunu aşmak için de ana firmadan kasa boyunu uzatmalarını istedik. Kabul ettiler. Şimdi bize özel olarak Korando Sports'un kasa boyunu 35 santim uzatıyorlar. Bu değişikliğin kabul edilmesi Türkiye pazarına verdikleri önemi gösteriyor." 


CAN GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ 

Şahsuvaroğlu, bu yılın asıl atağını yeni getirdikleri model olan Tivoli ile yapacaklarını söyledi. 1.6 motor ve 56 bin lira fiyat bandında olan aracın sınıfının en büyüğü olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, "Araç benzinli ve SUV DNA'sına uygun" dedi. SsanYong'da 'can güvenliğinin' standart olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, "SsanYong dünyadaki en büyük çelik rezervlerinden birine sahip. O nedenle can güvenliği opsiyon değil. Bizim araçlarda 7 yıldır ölümlü kaza olmuyor. Kemerini bağlayan herkesin hayatta kalma garantisi var. Yoldaki gerçek hızlara göre test yapıyoruz ve hepsinden başarıyla geçiyoruz" diye konuştu. 


'GERİ ALIM GARANTİSİ VERİYORUZ'

Ssan Yong otomobillerin sağlam yapıldığını ve 600 bin kilometredeki bir otomobilin bile halen yollarda olduğunu söyleyen Şahsuvaroğlu, "Bu aracın sahibine '1 milyon kilometreye çık, söz yenisini hediye edeceğim' dedim" diye konuştu. Geri alım garantisi verdiklerini de belirten Şahsuvaroğlu, "Aracın ikinci el fiyatını günlük olarak belirliyoruz. Aracın hangi fiyattan geri alınacağının garantisini imzalıyoruz" dedi. 


Sabah


Geri Dön