27 / 04 / 2024

SSK arazisi ticaret merkezi olacak!

SSK arazisi ticaret merkezi olacak!

Söz konusu SSK arazisi için nazım imar planı değişikliği yaptığını ve buranın rezidans ve ticaret merkezi olarak kullanılmasına izin verdiğini iddia etti



 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'rantın dini, imanı ve siyaseti' bulunmadığını ifade ederek, 'İstanbul"da şžahit Mehmet Sokaktaki mezarlık, SSK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi troykasıyla özel sektöre devredildi' dedi.
               
Vural, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 'Dini, imanı, siyaseti olmayan bir rant paylaşımının öyküsünü aktarmak istediğini' belirterek, İstanbul Vişnezade şžahit Mehmet Sokakta eskiden mezarlık olan SSK"ya ait bir arazi ile ilgili iddiaları dile getirdi. Vural, SSK"nın bu arazinin otopark ve ticaret merkezi olarak değerlendirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvurduğunu, ancak bu başvurunun kabul edilmediğini söyledi. 2005 yılındaki bu  karardan sonra 7 Mart 2006"da bu arazinin bir özel şirkete satıldığını anlatan Vural, SSK"ya ret cevabı veren Büyükşehir Belediyesinin 14 Aralık 2006"da söz konusu arsa için nazım imar planı değişikliği yaptığını ve buranın rezidans ve ticaret merkezi olarak kullanılmasına izin verdiğini iddia etti.
               
Belediye Meclisinde karara itiraz eden CHP"li üyeler ile CHP"li Beşiktaş Belediyesinin 120 günlük itiraz süresini geçirdikten sonra Mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin de davayı düşürdüğünü belirten Vural, 'SSK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi troykasıyla arazi özel sektöre devredildi' dedi.
             
Vural, arazinin ticaretle ilgili bölümünün maddi değerinin yaklaşık 540 milyon lira olduğunu söyleyerek, SSK"nın teklifinin reddedilmesiyle kamuya ait 270 milyon liralık rantın özel sektöre aktarıldığını iddia etti.
               
'Büyükşehir Belediyesi AKP"li, Beşiktaş Belediyesi CHP"li' diyen Vural, SSK"nın 35 milyon liraya sattığı arazi ile özel sektöre 10 katı kadar rant kazandırıldığını söyledi.
               
Vural, arazinin mezarlık olduğuna ilişkin tapu kayıtları ile koruma kurulu kararlarını da gazetecilere göstererek, 'Bu pis bir oyun. Yaşasın rant ortaklığı' diye konuştu.
               
-CMK UYARINCA GERçEKLEşžEN TAHLİYELER-
               
Vural, gazetecilerin CHP"nin Ceza Muhakemeleri Kanunu"nda (CMK) değişiklik öngören teklifine destek verip vermeyeceklerine ilişkin soruyu yanıtlarken, 'MHP olarak vatandaşın yararına olacak, adaletin tecellisini sağlayacak düzenlemelerin yanında oluruz' dedi.
               
31 Aralıkta yürürlüğe giren düzenlemenin daha önce 3 kez ertelendiğini ifade eden Vural, 'Hükümet bu kez niye ertelemedi çünkü, Yargıtay üzerinde yapacakları operasyona gerekçe hazırlıyorlar. Bu, yargıyı tepeden ele geçirme operasyonu' iddiasında bulundu.
               
Oktay Vural, Hükümetin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundan sonra 'Yargıtay"a üye seçmek için tahliyeleri gerekçe olarak kullanmak istediğini" öne sürdü. Vural, yargılama süresinin kısaltılması için bir an önce yargı reformu yapılması önerisinde de bulundu.
A.A
 


             


Geri Dön