18 / 04 / 2024

Steelife anahtar teslim satış ofisleri yapıyor!

Steelife anahtar teslim satış ofisleri yapıyor!

çevreye duyarlı hafif çelik yapılar üreten Steelife 'ın estetik ve konforla bütünleştirdiği satış ofisleri Türkiye 'nin önde gelen inşaat firmaları tarafından tercih edilmeye devam ediyor



Vefa Group çatısı altında sektörde hep ilklere imza atan Steelife, estetik ve konforlu satış ofislerini yüksek inşaat hızı ile çok kısa sürede tamamlıyor. Son olarak Sur Yapı 'nın çekmeköy 'deki yeni konut ve alışveriş merkezi projesi Metrogarden ve Yılmaz İnşaat 'ın Maltepe 'deki konut projesi Fuaye Süreyyapaşa 'nın satış ofislerini yapan Steelife, sunduğu anahtar teslimi çözümler ile kullandığı hafif çelik yapı sisteminin avantajlarını ortaya koydu.

Steelife Genel Müdürü Mimar Mustafa Bülent Aydın, Sur Yapı 'nın Metrogarden projesinin satış ofisini 30 gün, Yılmaz İnşaat 'ın Fuaye projesinin satış ofisini ise 21 gün gibi kısa sürelerde tamamladıklarını belirterek, “Satış ofisleri genellikle belirli bir süre kullanılmak üzere yapıldığı için kullanıldıktan sonra sökülebilir olması isteniyor. Ayrıca yatırımcılar satış ofislerine bir an önce kavuşup müşterilerini estetik ve konforlu bir ortamda ağırlamak istiyorlar. Tüm bunları anahtar teslimi olarak sağlayabilmesi, Steelife 'ı birinci tercih yapıyor ” dedi.

‘Prestij binası olarak kullanılıyor '

Satış ofislerinin prestij binası olarak kullanıldığını hatırlatan Aydın, konut projesi tamamlandığında bulundukları yerden kaldırılmayan ve site içinde yönetim binası, anaokulu, süpermarket, sağlık ocağı gibi amaçlarla kullanılmaya devam eden yapılar olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Projelendirme ve karar süresi çok kısa olan satış ofisi çözümlerini Steelife, esnek tasarım seçenekleri ve yüksek inşaat hızı ile rahatlıkla sunabiliyor. Steelife 'ın ince iş kalitesi de bir imaj binasından beklenen estetiği rahatlıkla sağlıyor. Satış ofisini ziyaret eden müşteriler hafif çelik yapı sisteminin sunduğu yüksek izolasyon değerleri sayesinde konforlu bir şekilde ağırlanabiliyor. ”

Steelife Genel Müdürü Mimar Mustafa Bülent Aydın, çelik yapıların, sistem doğru çözümlendiğinde konforlu, estetik, yüksek ses ve ısı izolasyonlarına sahip, yangın dayanımı yüksek olan, depreme karşı güvenli, klasik yapı sistemlerine göre çok daha kısa sürede tamamlanabilen, geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak üretilmiş, sözleşme anında teslim süresi ve maliyeti sabitlenmiş, ön üretimli ve teknolojik altyapısı ile ölçülebilir değerlerde üretilen bir sanayi ürünü olan ve böylece şantiyedeki kurulum aşamasında hata ihtimalini ortadan kaldıran yapılar olduğunu vurguladı.

Son teknoloji ile üretim

Steelife 'ta proje ve statik hesap süreci hafif çelik yapı sistemi için özel olarak geliştirilmiş yazılımlar sayesinde tamamen yüksek teknoloji kullanılarak ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Üretim sürecinde ise yine tamamen hafif çelik yapı sistemi için özel olarak tasarlanmış ve Türkiye 'ye Steelife tarafından getirilen Amerika ve Avustralya yapımı tam otomatik makine ve ekipmanlar kullanılıyor. Ana taşıyıcıda kullanılan ve hem taşıyıcı hem de duvar olarak sistemde yerini alan profiller de tamamen galvanizli yapı çeliği levhalarından üretiliyor. Yüksek ses, ısı izolasyonu ve yangın dayanımı gibi fonksiyonlar için mimar ve mühendis grubu tarafından geliştirilen detaylar deneyimli montaj ekipleri tarafından uygulanıyor. Böylece hafif çelik yapı sistemi ile, bir yapının üretim sürecindeki serüvenin belirsizliklerle dolu bir macera olmaktan çıkarılması mümkün oluyor.

Yüksek inşaat hızı, estetik yapılar

Hafif çelik yapı sistemi klasik sistemler ile kıyaslanamayacak derecede yüksek inşaat hızına sahip. Özellikle inşaat sezonunun çok kısa olduğu bölgelerde güvenli, kaliteli ve en önemlisi de klasik yapı sistemlerine göre çok daha hızlı inşa edilebilen bir sistem olarak öne çıkıyor. Bu şekilde kısa sürede üretilip uygulandığı için zamandan tasarruf sağlarken acil çözümler için de ideal bir sistem olarak dikkat çekiyor.

Hafif çelik sistemde kullanılan tüm malzemeler hafif olmasının yanında her biri bir sanayi ürünü. Bu sayede hem her türlü zemine uygun kolay çözümler geliştirilebiliyor hem de sistem bu malzemelerin teknik özellikleri ve boyutları dikkate alınarak tasarlandığından malzeme israfı olmuyor. Bu teknolojik altyapı mimari serbestlikle birleşince yüksek estetiğe sahip yapılar üretilebiliyor.

Türkiye 'de ilk hafif çelik sistem binayı kurdu

Mustafa Bülent Aydın, 1999 yılındaki Marmara depreminden bir yıl sonra, 2000 yılının Mayıs ayında düzenlenen Yapı Fuarı'nda hafif çelik sistem ile üretilmiş binayı Türkiye'de ilk defa Steelife 'ın kurduğunu da vurguladı. Steelife 'ın böylelikle çelik yapı sisteminin kullanımı konusunda bir ilke imza attığını belirten Aydın, sektörde gerçekleştirdikleri ilkler hakkında ise şu bilgileri verdi:

“TS 648 standardına ilaveten Türkiye 'de 1994 yılında hazırlanan ancak kullanılmayan ‘TS 11372 çelik Yapılar-Hafif-Soğukta şžekil Verilmiş Profillerle Oluşturulan-Hesap Kuralları ' standardının varlığından sektörü haberdar edip, geliştirdiğimiz sistemi bu standarda atıflar yaparak kurguladık ve standardın uygulanabilirliğini ortaya koyduk. Steelife 'ın bu standardı kullanmaya başlaması ve yaygınlaştırması sayesinde Steelife bünyesinde hafif çelik yapı sistemi ile çözümler üretebilen ve hesap yapabilen onlarca mimar ve mühendisin yetişmesi mümkün oldu. Steelife, 2000 yılından bu yana galvanizli hafif çelikten, konutların yanı sıra profesyonel kullanım amaçlarına yönelik olan satış ofisleri, hastane, okul, emniyet binası, cami gibi sosyal tesis binaları inşa etmeye devam ediyor. Bu süreç içinde Türkiye'de inşaat sektörünün genelinde olduğu gibi hafif çelik yapı sisteminde de var olan standarttan yoksun üretim sorununa çözüm olmak gayesiyle, farklı iklim koşulları dikkate alınarak ve farklı malzeme alternatifleri düşünülerek cephe, çatı ve döşemeler dahil hafif çelik sisteminin tüm detaylarının çözüldüğü, bilimsel tabanı olan, 350 sayfalık bir mimari detay kataloğu hazırlayarak belirsizlikleri ortadan kaldırdı. ”


Geri Dön