19 / 04 / 2024

STYROFOAM'la elektrik faturası yüzde 50 azalıyor!

STYROFOAM'la elektrik faturası yüzde 50 azalıyor!

Isı yalıtımıyla elektrik faturanızı yarı yarıya azaltabilir, serin ve konforlu ortamların tadını çıkarabilir, geceleri rahat bir uyku uyuyabilirsiniz



Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar yüzünden bunalanlar çareyi klima ve vantilatör gibi serinleticilerde buluyor. Ancak yüklü elektrik faturaları da sıcaklardan daha fazla terletiyor. Oysa ısı yalıtımıyla elektrik faturanızı yarı yarıya azaltabilir, serin ve konforlu ortamların tadını çıkarabilir, geceleri rahat bir uyku uyuyabilirsiniz. Evlerdeki konforun yanı sıra iş yerlerinde sıcak nedeniyle verimin düşmesinin de önüne geçebilirsiniz. Dow Bina Çözümleri’nin ülkemizde 20 yıldır kullanılan STYROFOAM markalı, mavi renkli yalıtım levhaları ile bir kez yalıtım yaptırarak, bina ömrü boyunca yaz-kış bütçeleri rahatlatmak, tüm mekânlarda sağlıklı ve konforlu yaşam koşulları sağlamak mümkün.

Sanıldığı gibi sadece kış için değil yaz için de çok büyük faydalar sağlayan ısı yalıtımı uygulaması için mevsim olarak şu an en uygun dönemlerdeyiz. Binaların dış cephelerini yenilemek isteyenlerin de hem tadilat hem tasarruf için ısı yalıtımı yaptırmaları gerekiyor. Çünkü ısı yalıtımı, enerjide sağladığı tasarruf ve yatırım maliyeti açısından düşünüldüğünde, en ucuz ve en efektif dış cephe kaplama sistemi… Ancak ısı yalıtımı yaptırmaya karar verildiğinde doğru ürünün seçilmesi ve doğru uygulama çok önemli…

Isı yalıtımı yaptıracak olan bina sakinlerine ürün seçiminde çok dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan Dow Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, üzerinde Dow Bina Çözümleri logosu bulunan ve STYROFOAM markası ile piyasaya sunulan mavi renkli, sert köpük levhaların Uluslararası CE Belgeli olarak üretildiğine dikkat çekti. Topçu, üzerinde CE İşareti bulunan ürünlerin, çevre ve insan sağlığı için uygun olduğunu, ısı yalıtımı ve yangın dayanımı performanslarının testlerden geçirilerek onaylandığını ifade etti. Tüketicilerin ucuz olan merdiven altı ürünlere rağbet etmemesi gerektiğini belirten Topçu, hiçbir denetime tabi olmayan bu ürünlerin yeterli yalıtım sağlamadığını ve beraberinde pek çok sorun getirdiğini sözlerine ekledi. 
 
Mavi renkli STYROFOAM™ levhaların en büyük farkı dış ortam koşullarına dayanıklı olması... Bu sayede, bina ömrü boyunca ısı yalıtımı sağlamaya devam ediyor, bina dışında sıva çatlağı gibi oluşumları, bina içinde ise küf ve rutubet oluşumunu engelliyor.

Isı yalıtımının bir binadaki 100 metrekarelik bir daire için ortalama 3 bin TL maliyeti var ve bu maliyete ısı yalıtımı malzemeleri, işçilik, sıva ve boya da dahil… Apartman yöneticileri bayilerle anlaşarak taksitle yalıtım yaptırabiliyor ya da şu an uygulanmakta olan düşük faizli ve uzun vadeli yalıtım kredilerine başvurularak ödeme kolaylığı sağlanabiliyor. 

Ayrıntılı bilgi için:
0216 571 16 00


Geri Dön