23 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Başarıya müşterimizi dinleyerek ulaştık!

Süleyman Çetinsaya: Başarıya müşterimizi dinleyerek ulaştık!

İnşaat sektörünün köklü firmalarından Artaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları markasıyla yarattıkları kalite algısını, yakalanan başarı ivmesini ve motivasyon odaklarını anlattı.



Firmanızı tanıyabilir miyiz?

Artaş inşaat olarak bu yıl, 40. yılımızı geride bırakıyoruz. 1977 yılında temellerini attığımız firmamız ile daima ülkemize katma değer oluşturan yatırımlara imza attık. Bu süre içinde gayrimenkul, perakende ve turizm sektörlerinde onlarca başarılı projeyi hayata geçirdik. “Avrupa Konutları” markamız da markalı konut sektöründeki başarımızın bir sembolü oldu. Tüketici nezdinde Avrupa Konutları, “kaliteli yaşam alanları sunan, erken teslim edilen ve daima kazanç sağlayan bir marka” algısı oluşturdu. Biz de bu konumumuzu korumak ve geliştirmek anlamında büyük hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz, Şu ana kadar toplamda 16.000 konut ürettik ve örnek işlere imza atmak birincil hedefimiz oldu. Bu anlayışla yatırımlarımızı her yıl artırarak faaliyetlerimize devam ediyoruz.


Kalite, güven ve memnuniyet...

■ Sizce Avrupa Konutları’nın elde ettiği marka başarısının sırrı nedir?

Sektör temsilcilerinden biri olarak Avrupa Konutları markasıyla standartlan daima yukarı çekmeye, örnek model olma görevini sosyal bilinçle yerine getirmeye odaklanıyoruz. Bugüne dek inşa ettiğimiz Avrupa Konutları markalı tüm projelerimizde tüketicimizin yanında olduk. Teslimlerini tamamladığımız projelerimizde dahi site sakinleriyle diyalogumuzu asla kesmedik. Müşterilerimize kaliteli yaşam alanları sunarken, onların kârlı birer yatırıma imza atmalarını da sağladık. Bu yaklaşımımız Avrupa Konutları markasını bugün geldiği noktaya ulaştırdı. Her projemizle bulunduğumuz bölgeye değer kazandırırken, yaşam kültürümüzü geliştirecek donatılar da oluşturduk. Markamızın arkasında bize güvenen ve her projemizi yakından takip eden müşterilerimiz var. Biz de müşterilerimizi asla yalnız bırakmıyor ve yıllar önce teslim ettiğimiz projelerimizi dahi tek tek gezerek gelişime katkı sağlıyor, site sakinlerinin taleplerine çözüm üretiyoruz. Markamızı bugün olduğu gibi gelecekte de kalite, güven ve memnuniyet üçgeni içinde konumlandıracağız.


İstanbul Anadolu yakasına Avrupa Konutları markalı ilk konut projenizi inşa ediyorsunuz. Avrupa Konutları Yamanevler projenize bölgedeki yatırımcılardan aldığınız izlenim ve talepler nasıl oldu?

Avrupa Konutları markasıyla İstanbul Anadolu yakasındaki ilk konut projemizi Ümraniye Yamanevler’de hayata geçiriyoruz. İstanbul’un en hareketli ve değerli caddelerinden Alemdağ Caddesi’nde 1.2 milyar TL yatırımla hayata geçirilmekte olan proje, bölgenin dönüşümü noktasında bir sembol niteliğindedir. Bölgedeki yatırımcıların projemize ciddi bir ilgisi var. Markamızı takip eden ve beğenen bir kitleyle karşılaştık, önemli oranda talep aldık. Projemizi bir aylık ön satış döneminin ardından Dubai Cityscape Fu-arı’nda düzenleyeceğimiz lansmanla yerli ve yabancı yatırımcıların beğenisine sunacağız.


İnşaat haricinde başka hangi alanlarda, ne gibi katma değerli faaliyetler gerçekleştiriyorsunuz?

inşaat sektörü haricinde turizm ve perakende sektörlerinde aktif şekilde yer almaktayız. Turizm alanında firma bünyemizde Best Western Citadel Hotel, Best Western President Hotel ve Radisson Blu Kayseri Hotel bulunmaktadır. Perakende sektöründe ise Armoni Park AVM, Arena Park AVM, Kayseri Park AVM’de faaliyetlerimiz devam etmektedir. Eylül ayında ise Vadistanbul AVM’yi açmayı planlıyoruz.


Gündeminizdeki projelerden bahseder misiniz?

2016 yılında devam eden beş projemize ilaveten 2017’de beş yeni proje ile toplamda 10 proje hedefimiz vardı. Şu anda 2017 hedefimizdeki beş yeni projeden ikisinin inşaatına ve satışına başladık. Halihazırda 10 projemizde 6 binin üzerinde çalışanımızla istihdama katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Uzun vadeli projelerimizde planlama ve çalışmalar devam etmektedir. 



Forbes eki Milli Markalar 



Geri Dön