04 / 05 / 2024

Sultanbeyli'de inşaatta yaşanan iş kazası TBMM'de!

Sultanbeyli'de inşaatta yaşanan iş kazası TBMM'de!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir inşaatta yaşanan iş kazası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir inşaatta yaşanan iş kazasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1- İstanbul Sultanbeyli'de 75 yaşındaki İsmet Avşar'ın ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalıştığı inşaatta göçük altında kaldığına daire haberler doğru mudur?
2- Haberler doğru ise İsmet Avşar'ın güncel sağlık durumu nedir?
3- Bahse konu inşaat kime aittir?
4- İsmet Avşar'ın bahse konu inşaatta çalışma şarları nedir? Sigortası mevcut mudur ve yevmiyesi ne kadardır?
5- Bahse konu inşaatta iş güvenliği uzmanı çalışmakta mıdır?
6- 75 yaşındaki İsmet Avşar'ın göçük altında kalmasıyla ilgili ihmali ve sorumluluğu bulunanlar hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa güncel akıbeti nedir?
7- 2002-2020 yılları arasında yıllar bazında 5 Mart tarhi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç kişi iş kazalarında yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir?
8- 2002-2020 yılları arasında yıllar bazında 5 Mart tarhi itibariyle Türkiye genelinde illere göre yaşanan iş kazalarında hayatını kaybeden kişiler ile ilgili olarak toplam kaç dava açılmış ve açılan davalardan kaçı ne şekilde neticelenmiştir?


Geri Dön