26 / 04 / 2024

Sultanbeyli'de tapu devir-teslim töreni yapıldı!

Sultanbeyli'de tapu devir-teslim töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultanbeyli'deki tapu devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, Sultanbeyli'nin 100 yıllık sorunu olan tapu sorununun aşılması için önemli bir adımın atıldığını vurguladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'deki tapu devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, Sultanbeyli'nin 100 yıllık sorunu olan tapu sorununun aşılması için önemli bir adımın atıldığını vurguladı. 


Erdoğan şunları söyledi:


"Şu anda ilk etapta 1 milyon 271 bin metrekarelik tapu dağıtıma giriyor. Onun için de inşallah 7 Haziran seçimleriyle birlikte kalan kısmın da adımlarını inanıyorum ki hükümetiniz atacaktır ve onun da işlemleri bitirilerek sahiplerine dağıtlacaktır. Biz Başbakanlığımızdan beri çözüm için varolduk. Yönetmek er kişinin işidir. Birileri sadece dinledikleriyle konuşurlar. Burada ilk yerleşimler kurulmaya başlandığından beri, senetle, sözleşmeyle yürütülen ve pek çok sıkıntılara yol açan işlemler artık tapu üzerinden ve çok daha sağlıklı yapılabilecek. Böylece Sultanbeyli ideal bir ilçe olma yolunda ilerleyecektir" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'deki tapuların önemli bölümünün Sultanbeyli Belediye Başkanlığı'na saat 16.30 itibarıyla devredildiğini belirterek, "Bu tapular, inşallah şimdi hak sahiplerine aktarılacak. Bu süreçte Maliye Bakanlığımız her türlü kolaylığı gösteriyor, göstermeye devam edecek" dedi. 


Erdoğan, tapu sorununun çözümünü, "Sultanbeyli için belediye olduğu 1989'dan, ilçe olduğu 1992'dan bu yana yaşadığı en önemli atılım" şeklinde tanımladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'e temsili tapu verdi. 



AA




Geri Dön