29 / 03 / 2024

Sultanlar Yapı, Tepeören ve Beylerbeyinde villa yapacak!

Sultanlar Yapı, Tepeören ve Beylerbeyinde villa yapacak!

Sultanpark ve Karat İstanbul projeleriyle inşaat sektörüne giren Sultanlar Grup bünyesindeki Sultanlar Yapı, bu projelerinde yaşamın başlamasının ardından, 2011 yılında villa ve rezidans yatırımlarına başlayacak



Sultanpark ve Karat İstanbul projeleriyle inşaat sektörüne giren Sultanlar Yapı, bu yıl villa ve rezidans yatırımlarına başlayacak. İlk etapta Kartal’da rezidans projesi planladıklarını söyleyen Sultanlar Yapı Genel Müdür Yardımcısı Davut Menteş, Tepeören ve Beylerbeyi’nde villa, Kavacık’ta da otel projesine başlayacaklarını da belirtti.

İSTANBUL’un Anadolu yakasında gerçekleştirdiği Sultanpark ve Karat İstanbul projeleriyle inşaat sektörüne giren Sultanlar Grup bünyesindeki Sultanlar Yapı, bu projelerinde yaşamın başlamasının ardından, 2011 yılında villa ve rezidans yatırımlarına başlayacak. İlk iki projesinde toplam 66 bin metrekarelik konut, iş merkezi ve alışveriş merkezi inşaatı gerçekleştiren Sultanlar Yapı, bu yıl ilk etapta Kartal’da yeni adliye binasının karşısında 450 konuttan oluşan rezidans projesine odaklanacak. Sultanlar Yapı Genel Müdür Yardımcısı Davut Menteş, 2011 yılında konut projelerinin yanı sıra Kavacık’ta 150 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel projesine başlamayı planladıklarını söyledi.

İlk rezidans projesi

Sultanlar Grup’un Arı Mama, Kenton, CamSil, Saloon, Ernet, Piknik markalarıyla 65 yıldır faaliyet gösterdiğini ve bugün kullandıkları üretim ve ticari tesislerin grubun kendisi tarafından inşa edilmesi nedeniyle, inşaat sektörü geçmişlerinin çok öncelere dayandığını anlatan Davut Menteş, ailenin zamanla oluşturduğu arazi portföyünü değerlendirmek amacıyla inşaat sektörüne Sultanlar Yapı firmasını kurarak girdiklerini söyledi. 2011 yılında bu arazileri değerlendirmek için harekete geçtiklerini belirten Menteş, bu yıl ilk rezidans projelerini gerçekleştireceklerini belirtti.

Hedef kitle hukukçular

Davut Menteş, ismi henüz belli olmayan proje hakkında şu bilgileri verdi: “Kartal’daki yeni Adliye Binası’nın karşısında 450 konutluk bir projemiz başlayacak. Kartal’daki adliyenin karşısında olduğu için hukukçuları hedef kitlemiz olarak belirledik. Bu meslek grubuna yönelik özel promosyonlarımız olacak. Proje home-ofis şeklinde değerlendirilecek. Yalnızca stüdyo ve 1+1 dairelerin yer almasını planlıyoruz. Araziyi Ordu Yardımlaşma Kurumu’ndan (OYAK) ihaleyle aldık. 60 milyon liralık bir yatırım olmasını hedefliyoruz. Proje üzerinde çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde tamamlayarak, satışa çıkacağız. Projede 450 konutun yanı sıra bir alışveriş merkeziyle birlikte üst gelir grubuna hitap eden life club düşünüyoruz. Her türlü spor, eğlence ve alışveriş imkanlarına yer verilecek bir kompleks olacak.”

2 villa projesi için hazırlanıyor

SULTANLAR Yapı’nın Beylerbeyi ve Tepeören’de iki villa projesini de hayata geçirmeyi hedeflediğini dile getiren Davut Menteş, “Beylerbeyi’nde 17 dönümlük arazi üzerinde 15 villadan oluşan butik bir proje hazırlığımız var. Projede 6 dönümlük ilave yeşil alan var. Burada üst gelir grubuna hitap edeceğiz. Tepeören’de ise, 17 dönüm arazi üzerinde 17 villadan oluşan bir projemiz var” diye konuştu. Menteş, projelerinin Anadolu yakasında odaklanacağını, Avrupa yakasını şu an için düşünmediklerini sözlerine ekledi.

Kavacık’a otel inşa edecek

SULTANLAR Yapı Genel Müdür Yardımcısı Davut Menteş, konut projelerinin dışında bir de 150 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel yatırımlarının olacağını belirterek, şöyle konuştu: “Kavacık merkezde kendi arazimizin üzerinde bir otel projesi üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda dünyanın önde gelen otel zincirleri ile iş ortaklığı görüşmelerimiz oluyor. İşletmesini kimin üstleneceğini henüz kararlaştırmadık. Biz de üstlenebiliriz.”
Meltem Kara/Hürriyet


Geri Dön