28 / 03 / 2024

Sur’da Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yıkım başladı!

Sur’da Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yıkım başladı!

Diyarbakır’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan Alipaşa ve Lalebey mahallelerine ek olarak kentte 2 mahallede daha yıkımın başlayacağı belirtildi.



Resmi Gazete’de geçen 18 Ağustos’ta yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, kentin simge yerlerinden Fiskaya’daki Dicle ve Feriköşk mahalleleri Bakanlar Kurulu kararı ile afet riski bulunan bölge olarak ilan edildi.



Sur ilçesinin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında başlayan yıkım, dün sessizlik içinde sürdü. Çalışmalara hız vermek için, önceki gün mahallenin sokak başlarına, takviye polis ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlar gönderilmişti. Evlerin içinde eşyalar varsa da yıkımın süreceği açıklanmıştı. Kutlu Sokak’ta oturan Ayşe Dün’ün evi, içindeki eşyalar ile birlikte yıkılmış, ev sahibi Ayşe Dün ve oğlu Sadık Dün yıkıma karşı çıkınca mahallede gerilim yaşanmıştı. Polisin havaya ateş açtığı olayda, Sadık Dün, Okan Barutçuoğlu ile ismi öğrenilemeyen bir kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 3 kişi, serbest bırakıldı. Dün ise yıkım ekipleri, çalışmalarını mahallelinin sessiz bakışları altında ve polis desteği ile sürdürdü. Öte yandan, evlerinden hâlâ çıkmayan birkaç mahalleliye, dün de elektrik ve su verilmedi. İkameti orada olmayanların alınmadığı iki mahallenin etrafındaki polis bariyerleri ise dün de kaldırılmadı.


Cumhuriyet 


Geri Dön