20 / 04 / 2024

Sütlüce'deki Hilton'un temeli Şubat'ta atılıyor

Sütlüce'deki Hilton'un temeli Şubat'ta atılıyor

Amplio, Sütlüce'de 50 milyon dolara malolacak Hilton Garden Inn oteli için açtığı proje yarışmasını Salı günü sonuçlandıracak



Global krize rağmen yatırım programını değiştirmeyen Hilton Hotels Corporation'ın Türkiye'deki stratejik ortağı Amplio, Sütlüce'deki Hilton Garden Inn otelinin mimarisini Salı günü belirleyecek. Proje için açtıkları yarışmaya dünya çapında 5 mimarlık bürosunun başvurduğunu söyleyen Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, “Önümüzdeki Salı günü mimarlık büroları prezentasyonlarını yapacak. Bunların içinden planlarımıza en uygun olanını seçip en geç Şubat 2009'da inşaata başlayacağız. Yatırım bedeli ise 50 milyon dolar olacak” dedi.

200 odası olacak

Sütlüce'nin kentsel dönüşüm için büyük bir potansiyel taşıdığını kaydeden Babaoğlu, “Prototip bir otel düşünmediğimiz için Sütlüce'deki otel için proje yarışmasını seçtik. Otelin arsasını satın aldık, işletme anlaşmasını imzaladık. Türk ve Osmanlı mimarisine uygun bir otel yapmayı planlıyoruz. 200 odalı, şehrin siluetine uygun bir otel olacak” diye konuştu.

Krize rağmen yeni arsalar aldıklarını kaydeden Babaoğlu, “Şu ana kadar 9 otel arsası aldık. Bursa, Manisa, Çorlu, Çorum, Diyarbakır ve İstanbul için işletme anlaşmalarını imzaladık. Konya, Trabzon ve Erzurum'da da arsa aldık. 2009 sonuna kadar arsa sayısını 25'e ulaştıracağız. 2011 yılına kadar 20 adet Hilton Garden Inn'de 4 bin kişiye istihdam yaratacağız” dedi.

8 milyar doları yöneten fon bizimle çalışmak istiyor

Alaeddin Babaoğlu, kriz ortamında ABD'li büyük bir fonun kendileriyle birlikte çalışmak istediğini söyledi. Babaoğlu, “Bu fon şu anda 8 milyar doları yönetiyor. Türkiye'de yatırım planları var ve bizimle görüşüyorlar. İçinde alışveriş merkezi de olan projeler üzerinde konuşuyoruz. Fonun sahibi iki kez Türkiye'ye geldi, birlikte yer baktık. Anlaşma sağlarsak başka bir otel markası daha getirebiliriz” diye konuştu.

ARSA FİYATLARI NORMALE DÖNÜYOR

Alaeddin Babaoğlu, global krizin de etkisiyle Türkiye'de arsa fiyatlarının normale döndüğünü belirterek, “Kriz öncesinde arsa fiyatları normal değildi. ABD, Avrupa'ya göre 2 kat pahalıydı. Şimdi normale dönüyor. Bu da yatırım planlarımızı kolaylaştırıyor” değerlendirmesini yaptı.
Vatan

Geri Dön