18 / 04 / 2024

Suudi Arabistanlı işadamları Erzurum'a yatırım yapıyor!

Suudi Arabistanlı işadamları Erzurum'a yatırım yapıyor!

Suudi Arabistanlı işadamları yatırım yönlerini Erzurum'a çeviriyor. Kent, yakın tarihte Suudi işadamlarının yatırımlarına ev sahipliği yapacak. Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi.



Dünyanın önemli zenginlerinden Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi. 


Suudi işadamı ve beraberindeki heyete, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Erzurum Ekonomi Raporu' brifing halinde sunuldu. Suudi işadamı beraberindekilerle Pasinler ve Aşkale ilçesinde tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım alanlarında da incelemelerde bulundu. 


Arap heyeti daha sonra Fırat Nehri'nin başlangıç noktalarından, Dumlu Baba Pman'nı barındıran bölgede araştırma yaparak, buradaki suyu da tattı. Suudi İşadamı Al Muhaidib ve Başkan Sekmen, Konaklı Kayak Merkezi, Erzurum Şeker Fabrikası, Aziziye Termal Tesisleri, Erzurum AVM, Rüstem Paşa Bedesteni ve Taşmağazalar'ı da gezdi Kent hayat bulacak Büyükşehir Belediye Başkam Mehmet Sekmen, Arap heyetinin Erzurum gezisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dünya'nmen büyük zenginleri arasında yer alan Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib davetimiz üzerine Erzurum'a geldi. Kendisinin de yer aldığı heyetle birlikte şehrimizde önemli temaslarda ve incelemelerde bulunduk. Arap işadamı Al Muhaidib, Erzurum'da kurulması düşünülen 100 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik, gıda, turizm ve diğer sektörlere yönelik yatırımlarla ilgili araştırma yaptı. Hükümetimizin de desteğiyle, bu yatırımların Erzurum'da hayat bulması için var gücümüzle çalışacağız, ne gerekiyorsa yapacağız" şeklinde konuştu. 


Hayvancılık, turizm gıda öncelikli sektörler


SUUDİ işadamı Al Muhaidib'in daveti üzerine, Başkan Sekmen de, Vali Ahmet Altıparmak'ın da yer aldığı Erzurum heyetiyle Suudi Arabistan'a giderek, işadamı Al Muhaidib'in yatırım tesislerini gezerek incelemelerde bulundu ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mukrin ile görüştü. Suudi Arabistan'da, İki gün süren temaslar sırasında somut adımlar atıldı. Suudi işadamlarının basta hayvancılık olmak üzere, turizm, gıda ve inşaat sektörüne ilgi duydukları görüldü. Erzurum'da, öncelikle cok büyük bir büyükbaş hayvan besi çiftliği kurmak ve Palandöken'de turizme dönük yatırımlar yapmak istiyorlar. 


Star Ek


Geri Dön