25 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Türkiye'nin yeniden inşası için çalışacağız!

Tahir Tellioğlu: Türkiye'nin yeniden inşası için çalışacağız!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonunda TOBB Yönetiminin ev sahipliğinde, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a bağlı federasyon , birlikler ve Antalya İnşaat Müteahhitleri derneğinin katılımı ile yapıldı.



Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya 84 ıl temsilcisinin yanı sıra Anadolu'nun farklı bölgelerinden federasyonlar, dernekler, delegeler katıldı. Birçok milletvekili, ilgili bakanlık ve sektör temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Öznur Çalık katılarak, sektörü dinledi. 



"MÜSTAKİL KANUN BULUNMALI" 

Müteahhitlik mesleğinin kanun kapsamında yer alması gerektiğini vurgulayan İMKON genel Başkanı ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı TalıirTellioğlu, "Sektörün 40 yıllık sorunlarını ve talepleri beklemektedir, bunların en başında Müteahhitlik Mesleğinin tanımının ve sektörün faaliyetlerini kapsayan müstakil bir kanım bulunmamaktadır" dedi. 



"SORUNLARI 5 ANA BAŞLIK ALTINDA TOPLADIK" 

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu vurgulayan Tellioğlu, "Müteahhitlik mesleğinin tanımı ve faaliyetlerinin bir kanunla sürdürülmesi noktasında TOBB ile işbirliği sağlanmıştır. Bu işbirliği çerçevesinde, Müteahhitlik Hizmet Kanunu Tasarısı taslağı hazırlanmıştır. Sektörün tüm aktöıieriyle temaslarımız sürmektedir. Diğer taraftan, sektörün taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini 5 ana başlık altında toplayarak raporladık ve ilgili makamlara ve siyasilere sunduk" diye konuştu. 



"TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ" 

7 Haziran sonrası Türkiye'nin güçlenmesi ve yemden inşası için çalışacaklarım belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Demeği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, "7 Haziran sonrası kurulacak yeııı Hükümet , yeni Milletvekilleri ve yönetimle birlikte Türkiye'nin güçlenmesi ve yeniden inşası için çalışacağız. Müteahhitlik Hizmet Kanununun çıkarılmasının takipçisi olacağız, sektörün ve mesleğin disiplinsize edilmesi kaçınılmazdır" şeklinde konuştu. 



Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön