19 / 04 / 2024

Taksim Rixos Elysium Suites otele dönüştürüldü!

Taksim Rixos Elysium Suites otele dönüştürüldü!

Otelciler iyi arsa bulamıyor ödüllü rezidansları almak için inşaatçılarla görüşüyor. Rixos Hotelsin işletmeciliğini, Ofton İnşaatın yatırımını üstlendiği Taksim Rixos Elysium Suites projesi de otele dönüştürülen rezidanslar arasında yerine aldı



Rixos Hotelsin işletmeciliğini, Ofton İnşaatın yatırımını üstlendiği Taksim Rixos Elysium Suites projesi otele dönüştürülürken, sektör uzmanları İstanbulun turizm ve gayrimenkulde yıldızının parladığı bu dönemde yerli ve yabancı otel zincirlerinin projelerdeki rezidans bloklarını otele dönüştürme talebiyle inşaat firmalarının kapısını daha sık çaldığını kaydediyor. Şehir merkezinde veya merkeze yakın lokasyonlarda yatırım için arsa bulamayan otel grupları, gerek Beylikdüzü, Güneşli, Kurtköy gibi havaalanı avantajı bulunan bölgelerde geliştirilen karma projelerdeki rezidans bloklarını otele çevirip işletmek, gerekse toplu alımlarla belli sayılardaki daireyi satın alıp bu daireleri kiraya vermek için müteahhitlerle pazarlık yapıyor.

Yıl bitmeden 2. kule satışta

Güneşlide planladığı 4 projeyle birden dünya çapında gayrimenkul ödülüne layık görülen Mar Yapının ilçede başlattığı G Plus projesi ise bunun son örneklerinden biri. 21 katlı 3 kulede 254 konut, 40 mağaza ve 3 bin 900 metrekare planlanabilir ofis alanı bulunan G Plusta ilk kulede 5 günde yüzde 85lik satış oranına ulaşan ve kaba inşaatı tamamlayan şirket, projede hafriyatı başlayan ikinci blokta ofis bölümünün tamamı ve konut kulesinden 3 katı içine alacak kısmı için yerli ve yabancı otel gruplarıyla görüşmelerini son aşamaya getirdi. 15 günde işbirliğinin netleşeceğini söyleyen Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Basın Ekspres Yolu paralelinde yer alan proje, havaalanına 5 dakika mesafede, şehir trafiğinden uzak. Metro istasyonunun da devreye girecek olması şehir merkeziyle olan bağlantısını kolaylaştıracak. Otel zincirleri bugün, iyi lokasyonlarda, tasarımıyla dikkat çeken rezidans projelerindeki bazı bölümleri toplu alımlar yaparak otel odalarına çevirmeyi istiyor, bize de bu yönde teklifler getirenler oldu ancak projelerde oturacak ev sahipleri, komşularının kiracılarının sürekli değişmesinden hoşlanmıyor, dolayısıyla blok olarak anlaşılması konusuna sıcak bakıyoruz diye konuştu.

Konut sektörüne 2006 yılında Artaş İnşaat ile proje ortaklığıyla giren, ardından kendi şirketiyle ilerleyerek 2010 yılına kadar proje geliştiren Mar Yapının en dikkat çeken özelliği, tasarladığı her projenin yurtdışından ödül kazanması oldu. Bunlardan Güneşlideki G Plusın özellikle havaalanı çalışanlarından talep gördüğünü dile getiren Özkök, şöyle devam etti: Hafriyatına başladığımız ikinci kule için yabancı ya da yerli bir ortakla anlaşırsak, yıl bitmeden konutları satışa çıkaracağız. M2 fiyatları, zamlanarak tahminen 3 bin 500 ile 4 bin lira aralığında olacak. 1. kuleyi Aralık 2012de, ikinciyi Haziran 2013te, son kuleyi de 2014 sonunda teslim edeceğiz.

Suyabatmaz Demirel Mimarlık tasarladı, 4 proje de ödül kazandı

Suyabatmaz Demirel Mimarlık tarafından tasarlanan 4 proje de ödül sahibi oldu. MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2010da birincilik ödülüne layık görülen Güneşli Kule projesi Cityscape Dubai Ödüllerinde Geleceğin Ticari Binaları kategorisi ve 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde ofis kategorisinde ödülünü aldı. Güneşlide planlanan Ekopark ise Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde Avrupanın en iyisi seçilerek 12 Aralıkta Londrada düzenlenecek Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri töreninde yarışmaya hak kazandı. Proje Cityscape Dubai Ödüllerinde Rekreasyon yapıları kategorisinde ödüle layık görüldü.

Düşsel dönüşüme de odaklanmalıyız

Güneşlide 1-2 yeni karma proje ile ilgili arsa sahipleriyle görüştüklerini açıklayan Özkök, kentsel dönüşümün yanı sıra tasarımı ön plana alan düşsel dönüşümü hedeflediklerini kaydetti. Özkök, Biz A plus proje standartlarıyla tasarım farkı eklediğimiz projeleri B ve hatta C gelir grubuna hitap eden fiyatlarla sunuyoruz. Etilerde aynı standartları taşıyan bir proje metrekaresi 7 bin liradan, bizde 2-3 bin liradan satılıyor dedi. 2013 yılında inşaatına başlanacak Güneşli Kule için yabancı grupların taleplerini değerlendirebileceklerini belirten Özkök, 22 katlı projede 30 bin m2 kiralanabilir ofisler yer alacak. Hiç satışa çıkarmayabiliriz de diye konuştu.

G Plusta stüdyolar 143 bin liradan başlıyor

Haziran 2011de teslim edilen Güneşli Konutları projesi 305 konuttan oluşuyor. 3 kule ve 3 etaptan meydana gelen G Plus projesi ise 32 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. İlk etabı Aralık 2012de sahiplerine teslim edilecek olan projede 254 konut, 40 mağaza ve 3 bin 900 metrekare planlanabilir ofis alanı bulunuyor. Projede 38-40 m2 stüdyolar 143-150 bin TLden, 151-157 m2 3+1ler 605 bin ile 628 bin liradan satılıyor. Şirketin ekolojik bir yapı olarak tasarladığı, ofis ile alışveriş bölümlerinden oluşan Ekopark ise dışarıdan 6 adet yüksek yapı olarak algılanırken, içeride farklı yüksekliklerde tek bir kitle olarak kurgulanmasıyla dikkat çekiyor.

Avrupada 2015e kadar en yüksek büyümeyi Türkiye gerçekleştirecek

Jones Lang LaSalle tarafından hazırlanan; perakende, ofis, lojistik ve otel piyasalarını değerlendiren Türkiye Gayrimenkul Piyasası Görünümü 2011 yılı 3. Çeyrek başlıklı raporu açıklandı. Raporda Türkiyede GSYHdaki büyümenin yavaşlayan bir ivmeyle devam edeceği fakat buna rağmen Türkiyenin 2015 yılına kadar Avrupadaki en yüksek büyümeyi gerçekleştirecek ülke olacağı kaydedildi. 2011 2. çeyrekten beri TLnin değer kaybına bağlı olarak, perakende ve ofis pazarlarında güçlü bir kira artışının beklenmediği belirtilen raporu değerlendiren Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, 2011 3. çeyrek boyunca İstanbul ve ikincil şehirlere yönelik perakendeci talebi hem yerel hem de uluslararası markalar tarafından oldukça yüksek. Yılın geri kalanı için de pozitif bir görünüm bekleniyor. 2011 3. çeyrekte çocuklara yönelik perakende aktiviteleri öne çıkıyor, eğlence ünitelerinin de desteğiyle, aile ve çocuk odaklı olarak gerçekleştirilen perakendecilik, pazarda yeni bir konsept olarak başladı. Hazır giyim sektöründe uluslararası markaların talebi güçlü bir şekilde devam ediyor, Kickers, Desigual ve Victorias Screet gibi markaların orta vadede Türkiyeye gelmesini bekliyoruz. Intersport, C&A, H&M ve Deichmann gibi orta gelir grubuna hitap eden uluslararası markaların ikincil şehirlere olan talebi artış gösteriyor dedi.

Ofis arzı 4 kat büyüdü

Raporda 3. çeyrekte pazara giren kiralanabilir alanın 2010un aynı dönemine göre yüzde 140lık bir artış gösterdiği, arzın 550 bin 500 m2sinin Anadoluda, 329 bin m2sinin ise İstanbulda gerçekleştiği belirtildi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, Ağustos 2011de yıl boyunca yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 10.4 arttığı, İstanbulun EMEA Bölgesindeki diğer şehirler arasında oda başı gelirde yüzde 27.9luk artışla en hızlı büyüyen pazar olduğu kaydedilen raporda, İstanbul ofis pazarında ilk üç çeyrek boyunca faaliyete geçen A sınıfı ofis arzının 227 bin m2ye ulaştığı, 1 yılda 4 kat büyüme gerçekleştiği belirtiliyor.

Vatan


Geri Dön