29 / 03 / 2024

Talas'ta kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları başladı!

Talas'ta kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları başladı!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kentsel Dönüşüm ve İmar Revizyon planıyla ilgili vatandaşları bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Palancıoğlu, imar çalışmalarında son aşamaya gelindiğinin yakında birçok yerde kentsel dönüşümün başlayacağının müjdesini verdi.




Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kentsel Dönüşüm ve İmar Revizyon planıyla ilgili vatandaşları bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda evleri kentsel dönüşüme girecek olan vatandaşları bilgilendiren Başkan Palancıoğlu, imar çalışmalarında son aşamaya gelindiğinin yakında birçok yerde kentsel dönüşümün başlayacağının müjdesini verdi.


İmar revizyon planının Kayseri'ye örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Palancıoğlu, "Biz Talas'ı dantel gibi işledik. 30-40 yıldır Talas'ın birikmiş problemlerini masaya yatırdık. 2 yıldır bu konu üzerinde çalışma yapıyoruz ve sonunda çalışmamızı tamamladık. Onay sürecine geçmiş oldu. 2 yıldır üzerinde çalışmış olduğumuz planı Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'na sunduk. Çalışmamızı çok sevdiler. Kayseri'ye örnek bir çalışma olduğunu ifade ettiler." dedi.


İmar planının tamamlandığını sadece yasal onay sürecinin kaldığını söyleyen Başkan Mustafa Palancıoğlu, "İmar planımızda Bakanlık onayı kaldı. Bakanlık onayından sonra Büyükşehir Belediyesi ve bizim Meclisimizde onaylanacak. Sizin adınıza inşaat projelerini takip ediyoruz. Nitelikli bina projelerinde, bina dış cephesinin ve asansörünün, kapalı otoparkının, ve jeneratörünün olması çok önemli. Kentsel dönüşüm, yaptığımız imar planı revizyonunun onayından sonra hızlanacak. Birçok yerde kentsel dönüşüm başlayacak. Özellikle sizleri bu konuda bilgilendirmek istedim. Katıldığınız için teşekkür ederim." diye belirtti.


Başkan Mustafa Palancıoğlu, bu tür bilgilendirme toplantılarının site sakinlerini belediyeye davet ederek süreceğini ifade etti.


Time Türk


Geri Dön