23 / 04 / 2024

Taner Yıldız: Gündemde elektrik zammı yok

Taner Yıldız: Gündemde elektrik zammı yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik zammı konusunda "Şu anda bu tarzda bir gündemimiz yok" dedi



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı ziyaret eden TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, enerji özelleştirmelerini önemsediklerini ve bu süreçte daha aktif olarak rol almak istediklerini söyledi

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Enerji Çalışma Grubu ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı ziyaret etti. Türkiye'nin jeopolitik önemi ve dış ilişkileri adına enerjinin önemli rol oynadığını kaydeden Boyner, enerji özelleştirmelerinin arkasında olduklarını ifade etti. TÜSİAD üyelerinin daha önce olduğu gibi bu süreçte yer almak isteyeceklerini belirten Boyner, şöyle konuştu: 'Türk sanayiinde enerji girdileri çok önemli. Rekabetçi gücümüz açısından, yapılacak düzenlemelerde özel sektörün önemli katkısı olacağını ve 'özelleştirme planı ne kadar doğru olursa, finansmanı da o kadar kolay buluruz' diye düşünüyorum. Tabii ki bu süreçte çok aktif olmak niyetindeyiz. Onun için buradayız.' TÜSİAD 2010-2011 programında, enerjiye  3 ana noktadan yaklaştıklarını da  belirten Boyner, bunları, 'enerji sektörünün serbestleşmesi, liberalizasyonu'', 'boru hatları politiği'', 'arz güvenliği'' olarak sıraladı.

KURUMSALLAŞTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ  
Toplantı sonrasında Bakan Yıldız ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan TÜSİAD Başkanı Boyner, ilkini gerçekleştirdiklerini enerji sektörü değerlendirme platformunu kurumsallaştırarak sürdüreceklerini söyledi.  Boyner ayrıca 11 Haziran'da TÜSİAD olarak uluslararası düzeyde, özellikle enerji politiğinin tartışılacağı bir toplantı düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Gündemde elektrik zammı yok
TOPLANTIDA enerji sektörünü enine boyuna ele aldıklarını, doğal gaz ve elektrik piyasası ile alakalı konuları görüştüklerini söyleyen Bakan Yıldız ise bir gazetecinin, 'HES'lerde giderlerin arttığı, elektriğe zam yapılacağı' yönünde haberlerin çıktığını hatırlatması üzerine şöyle konuştu: 'Zam konularında hem basın, hem bakanlık hem de kurum ve kuruluşlar olarak çok dikkat etmemiz lazım. Çok kolay telaffuz ettiğimiz, çok rahat speküle edilebilecek bir cümle olmaktan çıkarmamız gerekiyor bu kavramı. Şu veya bu  gerekçeyle şu anda Hidro Elektrik Santrallarla ilgili öyle bir çalışma olmadığı gibi ama bir başka gerekçeyle de olsa, vatandaşımızın da hassasiyeti üzerinde, çok kolay şeyler söyleyebilecek cümleleri kullanmaktan bence kaçınmamız lazım. Şu anda bu tarzda bir gündemimiz yok.
Akşam


Geri Dön