26 / 04 / 2024

Taner Yıldız: İhaleler elektrik fiyatlarını arttırmaz!

Taner Yıldız: İhaleler elektrik fiyatlarını arttırmaz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik dağıtım özelleştirmelerinin fiyatlar üzerinde etkisi olacağına dair belirti bulunmadığını söyledi



Yıldız, dağıtım şirketlerinin her 5 yılda bir bulunduğu şartların değerlendirildiğini belirterek, bu çerçevede değerlendirme yapıldığını ifade etti. Bakan Yıldız, elektrik iletim hatlarının telekomünikasyon alanında kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili olarak, ihalelerin bunu kapsamadığını ve ikinci bir lisans gerektirdiğini dile getirdi.

Yıldız, Japonya  Ankara  Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ile yaptığı görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Dağıtım şirketlerinin kar marjlarını arttırma talebinin özelleştirmede ortaya çıkan fiyatlar sonrası tüketici fiyatlarını nasıl etkileyeceği ile ilgili olarak Yıldız, bunun gündemde olmadığına dikkat çekti. Yıldız, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın koyduğu şartların dışında bir durumun oluşmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Hamitabat satışı gelecek yıl

Yıldız, Hamitabat santralının özelleştirilmesine yönelik sürecin ilerlediğini söyleyerek, ihale sürecinin yeni yıldan sonrasına kalacağını söyledi. Yıldız, hafta sonuna kadar Japonya'dan ikinci bir heyetin gelerek Sinop'ta incelemelerde bulunacağını ve şu anda Japonya ile masaya oturulmuş olduğunu söyledi. Yıldız, bu görüşmeler bitmeden başka bir firma ile görüşmeyi araya almayı uygun bulmadıklarını ifade etti.
Radikal


Geri Dön