23 / 04 / 2024

Tapuda geçen ay her 3 satıştan biri web üzerinden yapıldı!

Tapuda geçen ay her 3 satıştan biri web üzerinden yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Haziran ayında, tapudaki 357 bin satış işleminin 113 bini web tapu üzerinden yapıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından haziran ayında yapılan 357 bin işlemin, 113 bininin web tapu üzerinden yapıldığı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, düşen konut kredisi faiz oranları konut satışlarının artmasını sağladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tapu müdürlüklerinde haciz, devir, ipotek ve satış da kapsayan günlük işlemlerin sayısı geçen ay ortalama olarak 70 bine ulaştı.

Tapu müdürlüklerinde Haziran ayında toplam 357 bin satış işlemi yapıldı. Tüm bu işlemlerin 113 bini web tapu uygulaması üzerinden gerçekleştirildi. Konut ve gayrimenkul satışları ile beraber tapuda yaşanan aşırı yoğunluk, web tapu uygulaması ile azaldı.

Web tapu uygulamasını en çok kullanan ilk 5 şehir sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu.

Uygulamayla tapu işlemleri için talep edilen kimlik belgeleri, emlak beyan değerini gösterir belgeler, şirket yetki belgeleri ve DASK poliçeleri talep edilmeden işlemler yapıldı ve vatandaşların tapu müdürlüklerine sadece son imza aşamasında gelmesi de sağlandı.

Resmi geçerliliği olan tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örnekleri de web tapu sistemi üzerinden alınabildi.

- Web tapu ile ilgili tüm detaylar web sayfasında

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün web tapu sisteminin nasıl kullanılacağına yönelik olarak hazırladığı kullanma kılavuzu ve videoları "https://webtapu.tkgm.gov.tr/haber/bireysel-ve-sirket-portallari-kullanici-islemleri-tanitim-videolari-ile-kullanim-kilavuzlarina-buradan-ulasabilirsiniz" adresinde yayınladı.

Ayrıca web tapu ana sayfasında vatandaşların işlemlerini nasıl yapabileceğine dair ayrıntılı bilgiler de yer aldı.

Vatandaşların tapuya sadece imza için gelmesini sağlayan web tapu uygulamasıyla senelik yaklaşık olarak 100 milyon lira tasarruf sağlanması bekleniyor.

 

Sokağa çıkmadan 102 bin kişi konut aldı!


Geri Dön