25 / 04 / 2024

Tapuda web emlakçı dönemi başlıyor!

Tapuda web emlakçı dönemi başlıyor!

Web-tapu sistemine emlakçılar da dahil oluyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü emlakçıları yeni sisteme ekledi. Uygulama ilk olarak Kocaeli'nde yapılmaya başlandı.



Emlakçılara yönelik yeni düzenlemede aracılık hizmetinde sorumluluk yüklenmiş oldu. 800 emlakçının sisteme dahil edildiği uygulama ilk olarak Kocaeli'nde uygulamaya alındı. 


Lisans almış kişilerce yürütülecek sistemde emlakçılar yasal zemine kavuştu. 



WEB-TAPUYA EMLAKÇILAR DAHİL EDİLDİ

Emlakçıların tapu sahiplerinin taşınmazlarını müdürlüklere gitmeden internet üzerinden yönetebileceği web-tapu sistemi vatandaşın işini kolaylaştıracak. 

Mesleğin disiplini açısından emlakçıya ve taşınmaza yönelik bu uygulama lisans almış kişiler tarafınan sağlanacak. Emlakçıların tapu müdürlüklerine yetkili olarak gidebileceği bu uygulamada ikinci pilot şehir Sivas olacak. Daha sonra bu uygulama Türkiye' genelinde yaygınlaşacak. 




GAYRİMENKUL DEĞER BİLGİ BANKASI KURULACAK

Gayrimenkul değerlendirme sistemi oluşturulmasına yönelik çalışmayı da yürüten kurum başka alt yapı çalışmalarına da destek verecek. Bu alt yapı çalışmaları içinde gayrimenkul sahipliği ve işlemlerinden alınan vergi, harçlar için temel teşkil edecek toplu bir gayrimenkul değerlendirme sistemi yer alıyor. 



Alt yapı çalışmalarıyla yasal, kurumsal ve teknik gelişmelerin önü açılacak.  Gayrimenkul değerleme strajesi vesikası hazırlanacak. Kıstaslar belirlendiğinde gayrimenkul yönetim bilgi nizamnamesi oluşturulacak.

Saha çalışmalarının da yapılmasıyla değer/fiyat bilgi kaynakları taranacak.



Yeni Şafak 


Geri Dön