28 / 03 / 2024

Tarihi Şato Restoran'daki tadilat için Koruma Kurulu’na başvuru!

Tarihi Şato Restoran'daki tadilat için Koruma Kurulu’na başvuru!

Tarihi Şato Restoran'da İzmir Belediyesi tarafından yapılan tadilat için Koruma Kurulu’na tadilat başvurusu yapıldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Şato Restoran'da tadilat yapıldı. Egeli Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Başkanlık Konutu'na dönüştürülen Şato'ya taşınmadan önce içeride sessiz sedasız yapılan imalatlar, fotoğrafları ile birlikte basına sızınca Büyükşehir Belediyesi apar topar Kemeraltı Kentsel + 3. Derece Arkeolojik Sit alanında, 2. Derece Doğal ve kısmen 2. Derece arkeolojik sit alanında bulunan yapı için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna tadilat için başvuru yaptı.

OTURMA RUHSATI YOK

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, önce Konak Belediyesi'ne yazı gönderip tarihi yapıda yapılan iş ve işlemleri sordu. Uzmanlar tarafından yapılan incelemelerin ardından içeride bir duvarın yıkıldığı, yeni bir tuvalet inşa edildiği ve bir de elektrikli ısınma sisteminin doğalgaza çevrildiği belirlendi. 

26 Haziran'da toplanan İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Büyükşehir'in başvurusu üzerine 2009 yılında onay verilen tadilat projesi ile yeni tadilat projesini karşılaştırdı ve onayladı. Ayrıca konuk evi olarak görülen işlevi de "Konut ve E-Kütüphane" olarak değiştirdi. Kurulun verdiği tadilat onayı ile iskan ruhsatının da önünü açıldı. Büyükşehir, Şato'ya Konak Belediyesi'nden oturma ruhsatı almak için harekete geçti.


Geri Dön