25 / 04 / 2024

Tarihi Sinop Cezaevi restore edilecek! 

Tarihi Sinop Cezaevi restore edilecek! 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "Tarihi Sinop Cezaevi’nde Kasım ayı gibi tamamlanacak ihale sürecinin ardından restorasyon çalışmaları başlamış olacak" dedi. 



Sinop’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen ’Kentsel SİT Alanları Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplantıda konuşan Nadir Alpaslan, Tarihi Sinop Cezaevi'nin restore edileceğini söyledi. Kasım ayında tamamlanacak ihale sürecinin ardından restorasyon çalışmaları başlayacak. Restorasyon çalışmalarının iki yıl sürmesi planlanıyor. 

Önceden hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi’nin restore edilmesine yönelik daha önce proje hazırlandığını anımsatan Alpaslan, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Sinop Cezaevi’nde Kasım ayında tamamlanacak ihale süreci ardından restorasyon çalışmalarına başlanacağını kaydetti.Avrupa Birliği destekli projenin ihale sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Alpaslan, "Tarihi Sinop Cezaevi’nde uygulanacak projenin ihalesi kısa sürede yapılacak. Kasım ayı gibi tamamlanacak ihale sürecinin ardından restorasyon çalışmaları başlayacak. Avrupa Birliği ile uzunca yapılan ortak çalışma sonrasında cezaevi inşallah restore sonrası yeni yüzüyle turizme katkı vermeye devam edecek. Ülkemiz ve Sinop adına buranın restorasyonu önem arz ediyor. Biz çalışmalar tamamlandığında gelen ziyaretçi sayısında da artış olmasını bekliyoruz" dedi.


Geri Dön