25 / 04 / 2024

Tarihi Yarımada'nın 100 odalı otellere ihtiyacı var!

Tarihi Yarımada'nın 100 odalı otellere ihtiyacı var!

The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, İstanbul'un simgelerinden tarihi yarımadada 600 civarındaki küçük ve butik tarzdaki otelin ihtiyaca cevap vermediğini savundu



The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, İstanbul'un simgelerinden tarihi yarımadada 600 civarındaki küçük ve butik tarzdaki otelin ihtiyaca cevap vermediğini savundu. Son yıllarda artan kültür turistine paralel olarak artık 50 - 100 odalı otellere ihtiyaç olduğunu ifade eden Arifoğlu, 'Tarihi yarımadada ihtiyaç duyulan otellerini gerçekleştirilebilmesi için imar planının değişmesi önemli. Var olan plan ile ancak 15- 20 odalı butik oteller yapılabilir' diye konuştu.

'Sokaklar eski binalarla dolu'
Diğer yandan genel yapıyı da eleştiren Arifoğlu,   bölgede ana caddelerin şık olmasına rağmen, ara sokakların terk edilmiş, eski ve bakımsız binalarla dolu olduğunu kaydetti. Arifoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tarihi yarımadada ana caddeler güzel olmalarına rağmen ara sokaklarda durum hiç de iç açıcı değil. Bu kesimin ilgili merciler tarafından acilen elden geçirilmesi gerekiyor. ”
Geçmişte İstanbul genelinde nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında yoğunluk yaşandığına işaret eden Arifoğlu, şu an neredeyse yılın 11 ayında yüksek doluluklar gerçekleştiğini kaydederek, 'Bu yılın ilk çeyreğinde, İstanbul 'a gelen turist sayısı, bir önceki yıla oranla yüzde 18 artış gösterdi ” dedi.


Geri Dön