29 / 03 / 2024

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin restorasyonu 7 Haziran'da tamamlanacak!

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin restorasyonu 7 Haziran'da tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin restorasyonunun 7 Haziran tarihinde bitirilmesi planlandığını dile getirerek, "Bu merkez açıldığında birçok misafire kültür hizmeti verecek." diye konuştu.



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstiklal Caddesi'nde Tünel'de yer alan 77 yıllık binanın 7 Haziran'da açılması için işçiler yoğun olarak çalışıyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 1943'te hayata geçirilen binanın 1993 yılına kadar Beyoğlu Evlendirme Dairesi olarak kullanıldığını belirtti.

1993'te de anayasa hukukçusu ve siyaset bilimcisi Tarık Zafer Tunaya'nın adının yaşatılması için binanın kültür merkezine dönüştürüldüğünü dile getiren Yıldız, "2017'ye kadar kültür merkezi olarak İstanbullulara hizmet verdi. Kültür merkezinde uzun yıllar fotoğraf sergileri, sempozyumlar, şiir dinletileri, tiyatro ve film gösterimleri yapıldı. Bir kaç zamandır kapalı durumdaydı." dedi.

Yıldız, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından eski durumuna dönüştürülecek şekilde restore edildiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Restorasyon çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Daha önceden Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'la burada incelemelerde bulunmuştuk. Beyoğlu Belediyesi olarak biz de buranın yeniden restore edilmesine katkı verdik. Çevre ve peyzaj düzenlemelerini uyguluyor ve yakından takip ediyoruz. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nde önemli bir durak olacak. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin restorasyonu tamamlandığında içerisinde 150 kişilik sinema salonu, 95 kişilik tiyatro ve 3 sergi salonu ile üst katta da çok amaçlı daha çok söyleşiler için kullanılabilecek bir salon olacak."

Tarık Zafer Tunaya Kültür ve Sanat Merkezi'nin restoresiyle ilgili küçük dokunuşların kaldığını belirten Yıldız, "Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin restorasyonunun 7 Haziran'da bitirilmesi planlanıyor. Galata Mevlevihanesi'ne komşu olan kültür merkezi açıldığında birçok misafire kültür hizmeti verecek ve bu sokak yine canlanacak." diye konuştu.


Geri Dön