25 / 04 / 2024

Tarım Kredi’den gübre fiyatlarında yüzde 30 indirim müjdesi

Tarım Kredi’den gübre fiyatlarında yüzde 30 indirim müjdesi

Üreticilerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, uygun ve kaliteli şartlarda karşılamaya yönelik adımlar atan Tarım Kredi Kooperatifleri’nden yeni bir destek daha geldi… İşte desteğin ayrıntıları



Tarımsal üretimin devamlılığı için verimlilik en önemli unsurlardan biridir. Tarım alanlarından daha fazla ürün elde etmek adına kalite ve verimin sürekliliği sağlamak önem arz etmektedir. 

Kimyevi gübre başta olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarında meydana gelen artıştan olumsuz etkilenen üreticilerin üretim maliyetlerini düşürmek için Tarım Kredi Kooperatifi, üretimi kolaylaştırıcı imkânlar sağlıyor.

Bu doğrultuda, 14 Şubat 2022 tarihinden itibaren kimyevi gübrelerde yüzde 30’a varan indirimler yapıldı. 20.20.0 gübresi 6 bin 100 Türk lirası, ÜRE gübresi 9 bin 200 Türk lirası ve çay gübresi de 7 bin 500 Türk lirasından satışa sunuldu.

 Tarım Kredi’den gübre fiyatlarında yüzde 30 indirim müjdesi

Bu indirimlere ek olarak 17 Şubat 2022 Perşembe gününden itibaren de CAN gübresi, Amonyum Sülfat ve Nitro-Power gübrelerinde yüzde 30’a varan oranlarda indirim uygulandı. Yapılan indirim kapsamında üreticilerin, CAN gübresini 6 bin 150 Türk lirasına, Amonyum Sülfat gübresini 6 bin 800 Türk lirasına ve Nitro-Power gübresini de 8 bin 200 Türk lirasına Tarım Kredi Kooperatiflerinden temin edebileceği aktarıldı.

YEMDE YÜZDE İNDİRİM

Ayrıca kimyevi gübrelerin dışında hayvansal üretim faaliyetinde yer alan üreticileri desteklemek ve girdi maliyetlerini düşürmek için 17 Şubat’tan itibaren karma hayvan yemlerinde de yüzde 12 indirim yapıldığı açıklandı.

Tarım Kredi Kooperatifi’nden yapılan açıklamada, sürdürülebilir tarımsal üretim için geçmiş yıllarda olduğu gibi bundan sonra da daha güçlü bir biçimde üreticilerin yanında yer almaya devam edileceği vurgulandı.

2022 mazot gübre desteği dönüm başına ne kadar? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön