19 / 04 / 2024

Tarsus Yenice'ye semt pazarı inşa edilecek!

Tarsus Yenice'ye semt pazarı inşa edilecek!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Yenice Mahallesi’ni ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu. İlk olarak eski belediye binasını inceleyen Başkan Can, yapacağı hizmetlerin yerlerini gezdi.




Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Yenice Mahallesi’ni ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu.

İlk olarak eski belediye binasını inceleyen Başkan Can, yapacağı hizmetlerin yerlerini gezdi. Vatandaşların sorunlarını da dinleyen Başkan Can, Yenice’nin çok önemli yer olduğunu söyledi.

Yenice Mahalle Muhtarı Rüstem Koçak ile birlikte Yenice’yi gezen Başkan Can, vatandaşların istediği olan, Yaşam Boyu Spor Merkezi ve Semt Pazarı için proje hazırlayacaklarını kaydetti.

Başkan Can, “Diğer beldelerle kıyasladığımızda en fazla hizmeti Yenice gördü. Geçen hafta Yeşiltepe, Bahşiş ve Ataları gezdim, bugün de Yenice’yi geziyorum. Önümüzdeki günlerde Gülek’i gezeceğim bu beldeler yeni belediye yasasından en fazla etkilenen belde belediyelerimizdir. İnşallah bu yaptığımız ziyaretleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey ile görüşerek biz Tarsus Belediyesi olarak ne yapabiliriz? Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak siz ne yapabilirsiniz? Bende bu bilgileri alacağım, sizlerden aldığım bilgileri de Büyükşehir Belediye Başkanımla paylaşacağım. İnşallah Yaz’a doğru bunun alt yapısını oluşturup besmeleyi çekeceğiz. Buraya gelme sebebimde budur” dedi.

Yenice ile ilgili sorunları çözme konusunda çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Can, “Yenice’ye kim taş üstüne taş koymuşsa, hangi belediye başkanımızın alın teri, emeği varsa hepsine Allah razı olsun, hepsine teşekkür ediyorum. Yenice’nin imar durumu vardı, hepinizin de bildiği gibi 1/1000’lik, 1/5000’lik belediyeye müracaat etmişlerdi. Bizim o yasayı yetki olarak onaylama yetkimiz yoktu. Bakanlıkla görüştük, bakanlığın bize dediği ‘siz bu Yenice’deki uygulamayı uygulayamazsınız yeniden yapmanız lazım.’ Yenice’de kimseye inşaat yaptıramıyoruz, yatırımcı inşaata başlayamıyor hemen işi hızlandırmak için 1/1000’lik ve 1/5000’lik yetkisini Büyükşehir’e verdim. Büyükşehir’de belli bir çalışma yapıyor, ilerleyen günlerde bu imar durumunu çözdük mü Yenice biraz rahat nefes alacak” şeklinde konuştu.

Yenice’nin önemli yerleşim birimi olduğunu altını çizen Başkan Can, “ Şehrimizde bir bütün olarak Tarsus’ta 45 mahalle var, kapanan 5 tane belde var, 129 tane köy var, toplam 179 tane mahallenin ben belediye başkanıyım. Tarsus Belediye Başkanı olarak 179 mahallem var, bunlardan bir tanesi de Yenice’dir. Bizim düşüncemiz yıllarca Tarsus’ta yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız, hiçbir zaman ayrım yapmadan, hakkaniyeti uygulayarak dini, dili, ırkı, milleti, memleketi ve partisi ne olursa olsun o mahallenin ihtiyacı ne ise, talebi ne ise ayrım yapmadan, hakkaniyeti uygulayarak ben çalışmak istiyorum ki böyle de çalışıyorum. Tarsus Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızla el ele, gönül gönüle vererek kentimizi daha güzel noktalara taşıyacağız” ifadesini kullandı.

Başkan Can, vatandaşların sorunlarını dinleyerek, çözümü için çalışacaklarını belirtti.



Tarsus Belediyesi


Haber Sabah Güney Gazetesi'ndeşöyle yer aldı;


Tarsus'tan Mehmet Yaşot, "Tarsus her gün artan nüfusuyla 350 binlere doğru gidiyor. Yani bu nüfus birçok ilin nüfusundan büyük. Bu kentte yollar dar ve yollar artık araçları almıyor. Yeni yollar açmak da kolay değil. Geri dönüşüm, kentsel dönüşüm olayları başlarken bu kentin yollarını da genişletelim ve semtlere sabit pazarlar kuralım. Böylece caddelerimiz sebzeci işgalinden kurtulsun. Çünkü seyyar pazarcılar her gün iki değişik mahallede yollarda ve caddelerde sergi açıyor. Bu da Tarsus'a yakışmıyor. Artık her semtte ve mahallede sabit semt pazarları olmalı. Kentsel dönüşüm yapılırken mutlaka sabit semt pazarları da bu kente kurulmalı. Belediye Başkanımız Şevket Can'ın bu sorunun altından kalkacağına inanıyorum" diyor.


Sabah Güney



Bu haber Tarsus Haber'de şöyle yer aldı:


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, YeniceMahallesi’ni ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu.


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, YeniceMahallesi’ni ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu.

 

İlk olarak eski belediye binasını inceleyen Başkan Can, yapacağı hizmetlerin yerlerini gezdi. Vatandaşların sorunlarını da dinleyen Başkan Can,Yenice’nin çok önemli yer olduğunu söyledi.

 

Yenice Mahalle Muhtarı Rüstem Koçak ile birlikteYenice’yi gezen Başkan Can, vatandaşların istediği olan, Yaşam Boyu Spor Merkezi ve Semt Pazarı için proje hazırlayacaklarını kaydetti.

 

Başkan Can, “Diğer beldelerle kıyasladığımızda en fazla hizmeti Yenice gördü. Geçen hafta Yeşiltepe, Bahşiş ve Ataları gezdim, bugün de Yenice’yi geziyorum. Önümüzdeki günlerde Gülek’i gezeceğim bu beldeler yeni belediye yasasından en fazla etkilenen belde belediyelerimizdir. İnşallah bu yaptığımız ziyaretleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey ile görüşerek biz Tarsus Belediyesi olarak ne yapabiliriz?

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak siz ne yapabilirsiniz? Bende bu bilgileri alacağım, sizlerden aldığım bilgileri de Büyükşehir Belediye Başkanımla paylaşacağım. İnşallah Yaz’a doğru bunun alt yapısını oluşturup besmeleyi çekeceğiz. Buraya gelme sebebimde budur” dedi.

 

Yenice ile ilgili sorunları çözme konusunda çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Can, “Yenice’ye kim taş üstüne taş koymuşsa, hangi belediye başkanımızın alın teri, emeği varsa hepsine Allah razı olsun, hepsine teşekkür ediyorum. Yenice’nin imar durumu vardı, hepinizin de bildiği gibi 1/1000’lik, 1/5000’lik belediyeye müracaat etmişlerdi.

 

Bizim o yasayı yetki olarak onaylama yetkimiz yoktu. Bakanlıkla görüştük, bakanlığın bize dediği ‘siz buYenice’deki uygulamayı uygulayamazsınız yeniden yapmanız lazım.’ Yenice’de kimseye inşaat yaptıramıyoruz, yatırımcı inşaata başlayamıyor hemen işi hızlandırmak için 1/1000’lik ve 1/5000’lik yetkisini Büyükşehir’e verdim. Büyükşehir’de belli bir çalışma yapıyor, ilerleyen günlerde bu imar durumunu çözdük mü Yenice biraz rahat nefes alacak” şeklinde konuştu.

 

Yenice’nin önemli yerleşim birimi olduğunu altını çizen Başkan Can, “ Şehrimizde bir bütün olarakTarsus’ta 45 mahalle var, kapanan 5 tane belde var, 129 tane köy var, toplam 179 tane mahallenin ben belediye başkanıyım. Tarsus Belediye Başkanı olarak 179 mahallem var, bunlardan bir tanesi deYenice’dir.

 

Bizim düşüncemiz yıllarca Tarsus’ta yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız, hiçbir zaman ayrım yapmadan, hakkaniyeti uygulayarak dini, dili, ırkı, milleti, memleketi ve partisi ne olursa olsun o mahallenin ihtiyacı ne ise, talebi ne ise ayrım yapmadan, hakkaniyeti uygulayarak ben çalışmak istiyorum ki böyle de çalışıyorum.

 

Tarsus Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızla el ele, gönül gönüle vererek kentimizi daha güzel noktalara taşıyacağız” ifadesini kullandı.

 

Başkan Can, vatandaşların sorunlarını dinleyerek, çözümü için çalışacaklarını belirtti.


Tarsus Haber


Geri Dön