29 / 03 / 2024

Tasarrufa dayalı finansman sektörü 2019 sonunda 18 milyar TL olacak!

Tasarrufa dayalı finansman sektörü 2019 sonunda 18 milyar TL olacak!

Tasarruf AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Narman, "Tasarrufa dayalı finansman modeliyle sahiplenilen ev oranı 2023 itibarıyla Türkiye’de satılan konutların yaklaşık yüzde 20’sine karşılık gelecek" dedi...



Tasarruf AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Narman, tasarrufa dayalı finansman sağlayan sektörün cirosunun 2019 sonunda 18 milyar liraya ulaşacağını, 4 yılın sonunda da 60 milyar lira bandına kadar ulaşabileceğini söyledi. 

Bireylere sıfır faizli ürün ve hizmetler sunan finans şirketi Tasarruf AŞ, şirket tanıtımını 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'nde yaptı. Tasarruf AŞ'nin gelecek planları ve müşterilerine sunduğu hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda konuşan  Narman, tasarrufa dayalı finansman modeliyle sahiplenilen ev oranının 2023 yılı itibarıyla Türkiye’de satılan konutların yaklaşık yüzde 20’sine karşılık geleceğini belirtti.

Tasarrufa dayalı finans modelinin ABD, Almanya ve İngiltere'de de uygulandığını belirten Narman, "Dünya geneline bakıldığında geleneksel finans sistemi tarafından yapılan konut ve araç finansmanı ürünlerinin yetersiz kaldığı ve risk algısının çok yüksek olduğu görülüyor. Bu sebeple gelişmekte olan ülkelerde maliyetler yükseliyor. Bu durum konut ihtiyacı olan veya taşınmaza yatırım yapmak isteyen bireylerin finansmana ulaşımını zorlaştırarak konut problemine sürdürülebilir çözümü engelliyor" ifadelerini kullandı.


Geri Dön