25 / 04 / 2024

Taşı Yaşatan Tasarımlar yarışmasının ödül töreni 24 Mayıs'ta düzenleniyor!

Taşı Yaşatan Tasarımlar yarışmasının ödül töreni 24 Mayıs'ta düzenleniyor!

Taşı Yaşatan Tasarımlar yarışmasına toplam 290 proje başvurdu, ödül töreni 24 Mayıs'ta yapılacak...






Anadolu’da 4 bin yıldır sayısız eserde kullanılan doğal taşlar, tasarımcılar tarafından modern yaşam için tasarlandı. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği “Taşı Yaşatan Tasarımlar” yarışmasında doğal taşı geçmişten geleceğe taşıyacak projeler yarıştı. 290 proje arasından kazananlar 24 Mayıs 2013, Cuma akşamı düzenlenecek bir törenle açıklanacak


Türkiye’nin zengin doğal taş kaynaklarının günlük yaşamda kullanılabilirliğini artıracak projeleri ortaya çıkarmak için İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından düzenlenen doğal taş tasarım yarışmasında ödüller sahiplerini buluyor. “Taşı Yaşatan Tasarımlar” yarışmasına hem profesyonel hem de öğrenci kategorisinde başvuran 290 proje arasından kazanan 11 eser, 24 Mayıs 2013, Cuma akşamı düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.


Hayatın olduğu her yerde doğal taş kullanımını artırmaya yönelik özgün projelerin başvurduğu yarışmanın bu yıl ikincisi düzenleniyor. İMİB gelenekselleştirmeyi hedeflediği yarışma ile doğal taş sektöründe tasarımın önemini ortaya koymayı amaçlıyor.


77 bin 500 TL ödül dağıtılacak


Tasarımlarıyla ‘taşa yaşam verecek’ yarışmacılara bu yıl 77 bin 500 TL ödül dağıtılacak. Yarışmanın profesyonel kategorisinde, birinci gelen tasarımın sahibi 20 bin TL, ikinci 15 bin TL ve üçüncü 10 bin TL ödül kazanacak. Profesyonel kategoride mansiyon ödülü ise 5 bin TL. Öğrenci kategorisinde ise birinci tasarım 10 bin TL, ikinci tasarım 7 bin 500 TL ve üçüncü tasarım 5 bin TL ile ödüllendirilecek. Öğrenci kategorisinde 5 bin TL’lik mansiyon ödülü de dağıtılacak.


Bu yıl yarışmanın bir de Sosyal Medya Ödülü bulunuyor. Yarışmanın Facebook sayfası üzerinden düzenlenen özel yarışmayı profesyonel kategoriden kazanan yarışmacıya iPhone 5 ve öğrenci kategorisinden kazanan yarışmacıya ise iPad 3 hediye edilecek.  


Geri Dön