19 / 04 / 2024

Tatlıcı ailesinde 4 milyar dolarlık miras davası!

Tatlıcı ailesinde 4 milyar dolarlık miras davası!

İki kardeş arasında yıllardır süren miras paylaşımı davası baba M. Salih Tatlıcı'nın 4 milyar dolar olduğu ileri sürülen mirasının büyük kısmını ikinci eşinden olan Uğur Tatlıcı'ya bırakması ile başladı  



Tatlıcı ailesinde son dava

Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan babalan M. Salih Tatlıcı'nın ölümünden sonra mirası paylaşamayan tatlıcı kardeşlerden Mehmet Tatlıcı'ya 'evrakta sahtecilik' suçundan dava açıldı. Kardeşlerden Uğur Tatlıcı devam eden bir miras davasında kardeşi Mehmet Tatlıcı hakkında 'evrakta sahtecilik' nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Bu şikayet üzerine yapılan inceleme sonucunda şžişli 10. Asliye Ceza Mahkemesinde Mehmet Tatlıcı aleyhine 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Mirası paylaşamadılar
İki kardeş arasında yıllardır süren miras paylaşımı davası baba M. Salih Tatlıcı'nın 4 milyar dolar olduğu ileri sürülen mirasının büyük kısmını ikinci eşinden olan Uğur Tatlıcı'ya bırakması ile başladı. Tat Tovvers, Tat şžişli Kuleleri Tat Etiler AVM gibi büyük yatırımların sahibi M. Salih Tatlıcının 2009 yılında ölümünden sonra vasiyetnamesinde mirasını ikinci eşinden olan Uğur Tatlıcı'ya bırakmıştı.

Bunun üzerine ilk eşinden olan oğulları 2009 yılında 'vasiyetnamenin iptali' davası açtılar. Karşılıklı açılan davalar sürerken kardeşlerden Mehmet Tatlıcı babası Salih Tatlıcı'nın ABD'deki mallan içinde Florida'da kardeşi Uğur Tatlıcı'ya karşı bir miras davası daha açtı. Daha sonra Florida'daki mahkemeye sunulmak üzere Beyoğlu 35. noterliği tarafından tasdikli İngilizceye çevrilen bazı hukuki metinleri çevirtti. Ancak mahkemeye sunulan noter tasdikli metnin ingilizce çevirisinde orjinalinde yer almayan ve davada Mehmet Tatlıcı'ya büyük avantajlar sağlayan paragrafların ve Yargıtay kararlarının yer aldığı iddia edildi Kardeş uğur Tatlıcı'nın bu şikayeti üzerine şžişli Cumhuriyet Savcılığı sunulan delilleri kabul ederek Mehmet Tatlıcı hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

şžişli 10. Asliye Ceza Mahkemesinin 11 Ocak 2011 tarihinde kabul ettiği iddianamede Mehmet Tatlıcı hakkındaki iddialar şöyle yer aldı: 'Söz konusu metinin hazırlanması, tercüme edilmesi ve Amerika'daki mahkemeye gönderilmesi aşamalannda şüpheli Mehmet Tatlıcı'nın talebinin ve yönlendirmesinin bulunduğu, söz konunu metnin hazırlanmasının bu şüpheli tarafından talep edildiği, sahte olarak hazırlanan metnin yine şüpheli Mehmet tarafından Amerika'daki mahkemeye gönderilip kullanılmasının sağlandı.'
 Posta/Sadık Güleç
 


Geri Dön