29 / 03 / 2024

Tayyip Erdoğan: Şu ana kadar Belçika büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırdık!

Tayyip Erdoğan: Şu ana kadar Belçika büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırdık!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi'nde yapılan konuşmada " Bu topraklara en fazla fidanı biz diktik. Şu ana kadar Belçika büyüklüğünde alanı ağaçlandırdık " dedi...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi'nde yapılan "5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan Dikimi" töreninde konuşmada "Yaklaşık yüz yıldır ilk kez gençlerimiz, çok önemli fırsatlara, bundan önce hiçbir genç neslin görmediği haklara ve standartlara kavuşuyorlar. Yüzyıllık tarih süreç içinde en talihli genç nesil, işte bugünün genç neslidir" dedi.


Erdoğan, "Ağaç dikme, çevre hassasiyeti konusunda kimse bizi eleştiremez. Bu topraklara en fazla fidanı biz diktik. Şu ana kadar Belçika büyüklüğünde alanı ağaçlandırdık" şeklinde konuştu.


"Biz çevreciyiz, kimse bizimle çevrecilikte yarışamaz" diyen Erdoğan, "Şu ana kadar 125 şehir ormanı kurduk. 2003'te 33 olan milli parklarımızı 40'a, 17 olan tabiat parklarımızı 193'e çıkardık. Bu çabalarımızı devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.


"Torun olur da kucağa alınmaz mı?"


Gölbaşı'nda AK Parti İlçe Teşkilatını da ziyaret eden Erdoğan, gazetecilerin dün akşam doğan torunu Ali Tahir'i kucağına alıp almadığını sorması üzerine "Öyle bir soru soruyorsunuz ki 'kucağınıza aldınız mı' Torun olur da kucağa alınmaz mı? Belli ki tabii daha torun sahibi olmadınız. İnşallah torun sahibi olduğunuz zaman onun tadını, zevkini, farklı inşallah yaşayacaksınız. Tabii evlat ayrı bir zevktir, tadı ayrıdır. Ama torun hakikaten o daha bir ayrıdır. Daha bir güzeldir" dedi.


Başbakan Erdoğan, çiftlere 3 çocuk tavsiyesi yaptığını da hatırlatarak,  şunları kaydetti:


"En az üç diyoruz, bu milletin çokluğuyla, bu milletin geleceğiyle inşallah tüm dünyada övüneceğiz, genç kuşaklara genç nesillere ihtiyacımız var. Ali Tahir'imiz de şu anda bizim inşallah dördüncü torunumuz oldu.. Özellikle de gerek, ben tabii gelinim demiyorum, iki yavrumun bu neslimizi çoğaltma noktasındaki attıkları adım nedeniyle kendilerini kutluyorum, darısı nice vatandaşlarımın da başına diyorum. Allah bu mutluluğu bütün vatandaşlarıma inşallah tattırsın. 


AA


Geri Dön