20 / 04 / 2024

TBB, Kentsel Sistemler programına katılanlara burs veriyor!

TBB, Kentsel Sistemler programına katılanlara burs veriyor!

Başkanlığını Kadir Topbaş"ın yaptığı TBB, Bahçeşehir Üniversitesi œKentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi yüksek lisans programına katılmak isteyen Türkiye genelindeki tüm belediye çalışanlarına burs vermeye devam ediyor



Başkanlığını Kadir Topbaş"ın yaptığı TBB, Bahçeşehir Üniversitesi œKentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi yüksek lisans programına katılmak isteyen Türkiye genelindeki tüm belediye çalışanlarına burs vermeye devam ediyor.
Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ın yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Bahçeşehir Üniversitesi œKentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi yüksek lisans programına katılmak isteyen belediye çalışanlarına burs vermeye devam ediyor.

Başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı"nın yürüttüğü Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) koordinatörlüğünde 2008-2009 eğitim yılında başlayan œKentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programı, Başkan Kadir Topbaş"ın desteğiyle 200"in üzerinde öğrencisiyle eğitimine devam ediyor. 2009-2010 eğitim yılı bahar yarıyılı sonunda başarılı tezleriyle ilk mezunlarını veren œKentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programı"na 2010-2011 öğretim yılı güz döneminde olduğu gibi bahar döneminde de TBB desteği devam ediyor.

Tüm eğitim giderlerini TBB karşılıyor

TBB ile Bahçeşehir Üniversitesi UYGAR arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde œKentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisansı programına katılmak isteyen tüm büyükşehir, il ve ilçe belediye çalışanlarına TBB tarafından yüzde 100 burs imkanı sunuluyor. 2010-2011 öğretim yılı bahar yarıyılında da yüksek lisans eğitimi görmeye hak kazanacak belediye çalışanlarının tüm eğitim giderleri TBB tarafından karşılanacak.

Geleceğin yöneticileri yetişiyor

œKentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programı, kariyerini geliştirmek isteyen bireylere ulaştırma ve planlama sistemlerine yönelik olarak Türkiye koşullarına uygun yaratıcı ve yenilikçi fikirler sunarak, aldıkları görevlerde etkinliklerini artırmalarına yardımcı oluyor. Program, genel mühendislik ve planlama konularındaki problemleri çok disiplinli yaklaşımlar dahilinde çözebilmek için gerekli olan bilgileri de içinde barındırıyor. Bu programa katılanlar, kamu ve özel kuruluşlarda yönetici ve planlamacı pozisyonlarının gerektirdiği organizasyon, planlama, karar alma ve yönetim yetkinliklerini kazanıyor.

Öncelikle belediye çalışanlarına yönelik oluşturulan programda, kent estetiği, kent planlaması, peyzaj, afet yönetimi, trafik yönetimi ve kontrolü, ulaştırma mühendisliği ve planlama, ulaştırma ekonomisi vb. konularında zengin bir ders programı bulunuyor. Programa katılan öğretim üyeleri, Bahçeşehir Üniversitesi ve Türkiye"nin önde gelen üniversitelerinin konularının uzmanı hocaları arasından belirlendi. Eğitime devam eden öğrencilerin büyük bir kısmını İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri çalışanları oluştururken, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Edirne, Hatay, İzmir, Konya, Malatya, Sakarya, Tekirdağ gibi birçok büyükşehir, il ve ilçe belediyesi çalışanı olan öğrenciler de mevcut.

Uzaktan eğitim imkanı

Programa belediyelerin atanmış ve seçilmiş yöneticileri ile öncelikle imar, fen işleri, kentsel ulaşım sistemleri ve sinyalizasyon başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarından koşulları lisansüstü eğitim yapmaya uygun olanların katılabiliyor. İstanbul dışından yüksek lisans programına katılanlar   œUzaktan Eğitim Destekli Modülden de yararlanabiliyor.

Müracaatlar 14 Ocak"ta sona eriyor

Program hakkında detaylı bilgi (http://www.bahcesehir.edu.tr/uygar/program/id/01) internet adresinden edinilebilir. Programa katılmak isteyenlerin 14 Ocak 2010 tarihine kadar Bahçeşehir Üniversitesi"nin Fen Bilimleri Enstitüsü"nün sayfasındaki online kayıt linkinden (https://ois.bahcesehir.edu.tr/ogrenciler/ogrencionkayit/index/fk/12) œKentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programına ön başvuru yapmaları gerekiyor.

Ön başvurusu kabul edilenler 19-20 Ocak 2010 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü"nde yapılacak olan mülakatlara çağrılacak.   Burs şartları hakkında detaylı bilgiye TBB"nin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
İBB


Geri Dön