17 / 04 / 2024

TCDD'nin Niğde Bor'daki gayrimenkulünü Emak GYO aldı!

TCDD'nin Niğde Bor'daki gayrimenkulünü Emak GYO aldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satış ihalesine çıkarılan Niğde Bor'daki gayrimenkulü 4.1 milyon TL teklif veren Emak GYO aldı..



Özelleştirme kapsam ve programında olan ve satış ihakesine çıkarılan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollatı İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı; Niğde İli Bor İlçesi Yeniyol Mahallesi'ndeki taşınmaz ihalede en yüksek tekifi veren Emak GYO'ya devredildi. Emak GYO, taşınmaz için 4 milyon 100 bin TL teklif verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 11 Nisan 2018 tarihli ve 60 sayılı yazısına istinaden kurulun 16 Temmuz 2012 tarihli ve 2012/104 sayılı kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollatı İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı; Niğde İli Bor İlçesi Yeniyol Mahallesi, 1564 ada 1 nolu parseldeki 5 bin 759,86 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapıların bir bütün halinde, özelleştirme ihalesinde 4 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Emak GYO İnşaat Sanayi ve Tİcaret Ltd. Şti.'ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına,

Emlak GYO İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlükükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 4 milyon 20 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Kürşar Güner'e ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Kürşat Güner'in sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlükükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" dair verilen karar onaylandı.

 


Geri Dön