26 / 04 / 2024

Tek durak ofis sistemi 2018'de yaygınlaştırılacak!

Tek durak ofis sistemi 2018'de yaygınlaştırılacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yatırımcılara sağlanan olanaklar konusunda açıklama yaptı. Elvan, İstanbul'da pilot olarak uygulanan "tek durak ofis" sisteminin, 2018'de diğer illeri ve yerli yatırımcıları da kapsayacağını söyledi.



Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Muhammed Ali Gürtaş'a bir takım açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan yabancı yatırımcılara kolaylık için İstanbul'da pilot olarak uygulamaya konulan "tek durak ofis" sisteminin, 2018'de diğer illeri ve yerli yatırımcıları da kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağını açıkladı.


Yatırımcılara sağlanan olanaklar ile Türkiye ekonomisine yönelik açıklamalar yapan Bakan Elvan, "tek durak ofis" sistemi ile izin ve ruhsat işlemlerinin tek elden gerçekleştirilmeye başlandığını söyledi. Bu sistem yabancı yatırımcılar için bürokratik işlemlerin hızlandırılması amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı bünyesinde pilot olarak uygulamaya konulmuştu. 


Lütfi Elvan, "Buraya her bir bakanlığımızdan birer eleman yerleştirdik ve bu elemanlar kendi bakanlıklarıyla doğrudan iletişim kuruyorlar. Tüm işlemleri oradan yapabiliyorlar. Dolayısıyla herhangi bir yabancı yatırımcı İstanbul'a geldiğinde İstanbul Kalkınma Ajansına gelerek eleman temini konusu da dahil olmak üzere tüm izin ve ruhsat işlemlerini tek bir merkezden halledebilme imkanına kavuştu." açıklamasını yaptı. 


2018'de diğer illeri de kapsayacak

Bakan Lütfi Elvan, "tek durak ofis" projesinin yabancı yatırımcılar için son derece önemli olduğunu ifade etti. Elvan, bu sistemin 2018'de diğer illeri ve yerli yatırımcıları da kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağını söyledi. Elvan, "Yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız öncelikle o ildeki kalkınma ajansına gidecekler, tüm izin ve ruhsat işlemleri orada tek elden gerçekleştirilecek. Anadolu'da yerel yatırımcılarımız için de 2018'den itibaren birkaç ilimizde başlamak üzere bu programı uygulamaya koyacağız. Bunun da uygulamasını inşallah peyderpey 2018'de devreye sokacağız." ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön