25 / 04 / 2024

Tekfen Holding 15 milyon TL net zarar açıkladı!

Tekfen Holding 15 milyon TL net zarar açıkladı!

Tekfen Holding, Mühendislik ve Taahhüt Grubu’nun Kazakistan’daki iki projesinin koronavirüs sebebiyle durmaya devam etmesi sonrasında 15 milyon TL net zarar açıkladı.



Tekfen Holding, Mühendislik ve Taahhüt Grubu’nun Kazakistan’daki iki projesinin koronavirüs pandemisi nedeniyle durmaya devam etmesinin Kimya segmentinde yaşanan büyümeyi gölgelemesiyle, 15 milyon TL net zarar açıkladı

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Tekfen Holding’in üçüncü çeyrek bilançosunu hakkında değerlendirmelerde bulunan İş Yatırım, şirketin beklentilerin ‘oldukça’ altında olduğunu kaydediyor. Şirket 2019 yılında üçüncü çeyreğinde yayınladığı 258 milyon TL net kâra karşılık 2020 yılının üçüncü çeyreğinde 15 milyon TL net zarar açıkladı.

İş Yatırım'ın bülteninde yer alan noktalar ise taahhüt segmentinin gelirinde yüzde 36 düşüş ile yüksek zarar açıkladığı ve gübre-terminal segmentlerinin üçüncü çeyrekte yüzde 78 büyüyerek 1.02 milyar TL ciroya ulaştı.

Firmanın net nakit pozisyonu bir önceki çeyreğe oranla yüzde 53 düşüş gösterek 833 milyon TL’ye geriledi. 

Garanti Yatırım ise paylaştığı bir değerlendirme notunda inşaat segmentinin 270 milyon TL net zarar etmesi sonrasında firmanın net zarar yazmasında etkili olduğunu kaydediyor.

Mühendislik ve Taahhüt Grubu’nun Kazakistan’da bulunan iki projesinin koronavirüs sebebiyle durma aşamasına gerileyen kurum, bu çeyrekte grubun elde ettiği brüt zararın 218 milyon TL, net zararın ise 270 milyon TL olduğundan bahsetti.

Oyak yatırımın bültenindeyse kimya ve hizmet segmentinin güçlü bir performans gösterdiği ancak taahhüt segmentinin beklentilerin altında seyrettiği ifade ediliyor. Şirketin net kârı yıllık oranda yüzde 106 düşül gösterirken, geçtiğimiz çeyreğe göre kârı ise yüzde 115'e geriledi. 

Tekfen Holding kar payı dağıtacak mı?


Geri Dön