19 / 04 / 2024

Tekfen Holding net dönem kazancını yüzde 36 artışla 243 milyon TL'ye yükseltti!

Tekfen Holding net dönem kazancını yüzde 36 artışla 243 milyon TL'ye yükseltti!

Tekfen Holding'in tüm varlıkları bir önceki döneme göre artarak 3 milyar 747 milyon 730 bin liraya ulaştı



Tekfen Holding’in 2011 yılı finansal sonuçları açıklandı
Başta uluslararası müteahhilik, tarımsal sanayi, emlak geliştirme ve finans ana başlıkları altında faaliyet gösteren 40 şirket ve 7 iştirakin oluşturduğu, 15 bini aşkın çalışanıyla Tekfen Grubu, 2011 yılında başarılı bir performans sergileyerek cirosunu bir önceki yıla göre %42 büyüterek 3.211 milyon TL’ye; Faiz, Vergi, Amortisman Öncesi Kârını (FAVÖK) %21 artışla 361 milyon TL’ye ve Net Dönem Kârını %36 artışla 243 milyon TL’ye yükseltmiştir.

Tekfen Holding’in 3 kıta ve 10 ülkede faaliyet gösteren Taahhüt Grubu 2011 yılında cirosunu, yeni projelerin iş portföyüne katılmasıyla %68 oranında arttırmış ve yaklaşık 1 milyar ABD dolarlık yeni iş alarak kalan iş miktarını (backlog) 2011 sonu itibariyle 2 milyar dolara yükseltmiştir.

Uzun bir aradan sonra Türkiye’de Tüpraş Rafinerisi için 501 milyon ABD dolarlık projenin imzalanması, Güney Yoloten Doğalgaz Sahası Geliştirme Projesiyle ilk kez Türkmenistan pazarına giriş yapılması ve temkinli bir bekleyişin ardından, BP için proje yönetimi hizmeti üstlenerek yeniden Irak pazarına dönüş yapılması yıl içindeki önemli gelişmeler olmuştur.

Geçtiğimiz haftalarda imzalanan Irak Rumeyle Bölgesi’ndeki 98 milyon dolarlık proje yönetimi ve 592 milyon dolarlık Katar otoyol projeleriyle Tekfen Taahhüt Grubu, 2011 yılında yakaladığı ivmeyi  2012 yılında da sürdürecektir.

2011 yılında 30. kuruluş yıldönümü kutlayan Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu, cirosunu ve kârlılığını bir önceki yıla kıyasla kayda değer ölçüde artırmış, %31 pazar payı ile tarımda öncü kurum konumunu pekiştirmiştir. Türkiye’nin en büyük kimyevi gübre üreticisi olan ve küresel gübre piyasasında bölgesel stratejik ortaklıklarla büyümeyi hedefleyen Toros Tarım, bu amacına yönelik dünyanın en büyük fosfat üreticilerinden biri olan Faslı devlet kuruluşu OCP ile Karadeniz, Balkan ve Orta Asya ülkelerine gübre satışı yapmak üzere 2011 yılı içerisinde Black Sea Gübre Ticaret A.Ş. adında bir pazarlama şirketi kurmak için anlaşmaya varmıştır.

Tekfen Emlak Grubu ise, gayrimenkul sektörün kurumsallaşma sürecinde olduğu bu dönemde, çevre ve doğaya saygılı, kente değer katan projeler ile sektördeki önemli referanslardan biri olarak faaliyetlerine devam etmiş ve Euromoney Gayrimenkul Ödülleri 2011 araştırmasında “en iyi ofis/ticari proje” kategorisinde birinci seçilmiştir

Kar Payı Dağıtımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı

Ortaklığın Adresi : Kültür Mahallesi, Tekfen Sitesi Aydınlık Sokak, A Blok, No:7 Ulus-Beşiktaş 34340 İstanbul
Telefon ve Faks No. : (212) 359 33 00 - (212) 359 33 05 
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : (212) 359 34 20 - (212) 257 00 81
Yapılan Açıklama Güncelleme mi : Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi : Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı : Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : Yok
Özet Bilgi : Kar Payı Dağıtımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı

Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 12.04.2012
Dağıtılması Teklif Edilecek Kar Payının Hesap Dönemi : 2011 yılı
Hisse Senedi Şeklinde Dağıtılması Teklif Edilecek Toplam Kar Payı (TL) : 0
Hisse Senedi Şeklinde Dağıtılması Teklif Edilecek Kar Payının Sermayeye Oranı (%) : 0
Nakit Olarak Dağıtılması Teklif Edilecek Toplam Brüt Kar Payı (TL) : 70.166.800,00

    Borsa'da İşlem Gören 1 TL Nominal Değerli Beher Paya Dağıtılacak Nakit Kar Payı :  
        Brüt (TL) : 0,189640
        Net (TL) : 0,161194
Teklif Edilecek Dağıtım Tarihi : 28.05.2012

Yönetim Kurulumuzun 12 Nisan 2012 tarihli toplantısında, 2011 yılı karının Şirket Esas Mukavelesi'nin 28'inci maddesine uygun olarak ekteki kar dağıtım tablosunda yer alan şekilde dağıtılması ve kar payı dağıtım tarihinin 28 Mayıs 2012 olarak belirlenmesi hususlarının 07 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak Şirketimiz Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ortaklarımızın onayına sunulmasına karar verilmiştir.

Tekfen Holding'in finansal açıklamaları:

Tekfen Holding'in tüm varlıkları bir önceki döneme göre artarak 3 milyar 747 milyon 730  bin liraya ulaştı. Yapılan açıklama, faaliyet raporu ve diğer bilgiler şöyle: 

Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü
DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Sürekli Şartlı
1 OCAK 2011-31 ARALIK 2011 HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN
KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARLA İLGİLİ BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

Tekfen Holding Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na

Tekfen Holding Anonim Şirketi'nin ("Şirket") ve bağlı ortaklıklarının (hep birlikte "Grup") 31 Aralık 2011 tarihi itibari ile hazırlanan ve ekte yer alan konsolide bilançosunu, aynı tarihte sona eren yıla ait konsolide gelir tablosunu, konsolide kapsamlı gelir tablosunu, konsolide özkaynaklar değişim tablosunu ve konsolide nakit akım tablosunu, önemli muhasebe politikalarının özetini ve dipnotlarını denetlemiş bulunuyoruz.

Konsolide Finansal Tablolarla İlgili Olarak İşletme Yönetiminin Sorumluluğu

Şirket yönetimi, konsolide finansal tabloların Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan finansal raporlama standartlarına göre hazırlanması ve dürüst bir şekilde sunumundan sorumludur. Bu sorumluluk, konsolide finansal tabloların hata ve/veya hile ve usulsüzlükten kaynaklanan önemli yanlışlıklar içermeyecek biçimde hazırlanarak, gerçeği dürüst bir şekilde yansıtmasını sağlamak amacıyla gerekli iç kontrol sisteminin tasarlanmasını, uygulanmasını ve devam ettirilmesini, koşulların gerektirdiği muhasebe tahminlerinin yapılmasını ve uygun muhasebe politikalarının seçilmesini içermektedir.

Bağımsız Denetim Kuruluşunun Sorumluluğu

Sorumluluğumuz, yaptığımız bağımsız denetime dayanarak bu konsolide finansal tablolar hakkında görüş bildirmektir. Bağımsız denetimimiz, Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan bağımsız denetim standartlarına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Bu standartlar, etik ilkelere uyulmasını ve bağımsız denetimin, konsolide finansal tabloların gerçeği doğru ve dürüst bir biçimde yansıtıp yansıtmadığı konusunda makul bir güvenceyi sağlamak üzere planlanarak yürütülmesini gerektirmektedir.

Bağımsız denetimimiz, konsolide finansal tablolardaki tutarlar ve dipnotlar ile ilgili bağımsız denetim kanıtı toplamak amacıyla, bağımsız denetim tekniklerinin kullanılmasını içermektedir. Bağımsız denetim tekniklerinin seçimi, konsolide finansal tabloların hata ve/veya hile ve usulsüzlükten kaynaklanıp kaynaklanmadığı hususu da dahil olmak üzere önemli yanlışlık içerip içermediğine dair risk değerlendirmesini de kapsayacak şekilde, mesleki kanaatimize göre yapılmıştır. Bu risk değerlendirmesinde, işletmenin iç kontrol sistemi göz önünde bulundurulmuştur. Ancak, amacımız iç kontrol sisteminin etkinliği hakkında görüş vermek değil, bağımsız denetim tekniklerini koşullara uygun olarak tasarlamak amacıyla, Şirket yönetimi tarafından hazırlanan konsolide finansal tablolar ile iç kontrol sistemi arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Bağımsız denetimimiz, ayrıca Şirket yönetimi tarafından benimsenen muhasebe politikaları ile yapılan önemli muhasebe tahminlerinin ve konsolide finansal tabloların bir bütün olarak sunumunun uygunluğunun değerlendirilmesini içermektedir.

Bağımsız denetim sırasında temin ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, görüşümüzün oluşturulmasına yeterli ve uygun bir dayanak oluşturduğuna inanıyoruz.

Şartlı Görüşün Dayanağı

2011 yılı Şubat ayında Libya'da yaşanan ülke içi sorunlar ve olumsuz gelişmeler nedeniyle Şirket, dolaylı olarak %67'sine sahip olduğu Tekfen-TML İş Ortaklığı'nın Libya'da yürütmekte olduğu faaliyetlerini belirsiz bir süre için durdurmak ve şantiyelerini tahliye etmek zorunda kalmıştır.

Şirket yönetimi Libya'daki gelişmeleri takip ederek, kontrolünün tamamen kaybedilmiş olduğuna inandığı aktif kıymetleri belirlemiş ve bunları bilanço tarihi itibariyle giderleştirmiştir. Şirket'in Libya'daki faaliyetleri ile ilgili olarak 31 Aralık 2011 tarihi itibari ile ekli konsolide mali tablolara dahil edilmiş detayı Not 33'te sunulmuş, aktif toplamı 204.597 (108.316 Bin ABD Doları), borç toplamı 47.526 (25.161 Bin ABD Doları) olmak üzere, 157.071 (83.155 Bin ABD Doları)'luk net varlığı bulunmaktadır. Ayrıca, bu faaliyetler ile ilgili olarak çeşitli kuruluşlara verilmiş olan teminat mektuplarının toplam tutarları ise 32.790 (17.360 Bin ABD Doları)'dir.

Şirket yönetimi Tekfen-TML İş Ortaklığı'nın faaliyetlerine yeniden başlama kararı almak için ülkede yeni kurulan idare ile devam etmekte olan görüşmelerin tamamlanmasını ve kayıpların telafi edilmesini beklemektedir. Bununla birlikte, rapor tarihi itibariyle Şirket yönetiminin Libya faaliyetlerine geçici olarak ara vermiş olması nedeniyle, bu faaliyetlere ilişkin bağımsız denetim çalışmaları gerçekleştirilememiş; dolayısıyla Libya faaliyetlerine ilişkin görüş oluşturulamamıştır.

Şartlı Görüş

Görüşümüze göre, ilişikteki konsolide finansal tablolar, yukarıda şartlı görüşün dayanağı kısmında belirtilen hususun ekli konsolide finansal tablolarda gerektireceği muhtemel düzeltmeler dışında Grup'un 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle finansal durumunu, aynı tarihte sona eren yıla ait finansal performansını ve nakit akımlarını, Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan finansal raporlama standartları çerçevesinde doğru ve dürüst bir biçimde yansıtmaktadır.

Görüşümüzü etkilememekle birlikte, aşağıdaki konulara dikkat çekmek isteriz:

Not 17'de açıklandığı üzere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 6 Kasım 2007 tarihli yazısı ile Grup'un bağlı ortaklıklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ("Toros Tarım") Samsun Gübre fabrikasının kapatılacağını Toros Tarım yönetimine bildirmesi ile başlayan yasal sürece ilişkin belirsizlik, Grup yönetiminin söz konusu karara karşı Danıştay nezdinde sürdürdüğü idari müracaat ve yasal itirazları nedeni ile, rapor tarihi itibarıyle devam etmektedir.

DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

Member of DELOITTE TOUCHE TOHMATSU LIMITED

Ömer Tanrıöver
Sorumlu Ortak Başdenetçi

Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları

Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları ekte "pdf" dosya olarak yer almaktadır.

Özsermaye Değişim Tablosu
                             
Finansal Tablo Türü Konsolide                          
Raporlama Birimi Bin TL                          
  Dipnot Referansları Ödenmiş sermaye Sermaye düzeltmesi farkları Hisse senedi ihraç primleri Maddi duran varlık yeniden değerleme fonu Finansal yatırımlar değer artış fonu Yabancı para çevrim farkı Kardan ayrılan kısıtlanmış yedekler Geçmiş yıllar karları Net dönem karı Kontrol gücü olmayan paylar     TOPLAM
1 Ocak 2010 itibariyle açılış bakiyesi   370.000 3.475 300.984 2.277 35.782 34.695 40.834 567.607 69.344 18.910     1.443.908
Diğer kapsamlı gelir   0 0 0 -1.302 71.245 9.514 0 0 0 -357     79.100
Net dönem karı   0 0 0 0 0 0 0 0 178.580 -350     178.230
Toplam kapsamlı gelir   0 0 0 -1.302 71.245 9.514 0 0 178.580 -707     257.330
Kontrol gücü olmayan paylardaki değişimin etkisi   0 0 0 0 0 0 0 0 0 751     751
Geçmiş dönem karının transferi 21 0 0 0 0 0 0 0 69.344 -69.344 0     0
Geçmiş yıllar karlarından yedeklere transfer 21 0 0 0 0 0 0 12.556 -12.556 0 0     0
Temettü dağıtımı 21 0 0 0 0 0 0 0 -19.310 0 0     -19.310
31 Aralık 2010 itibariyle kapanış bakiyesi   370.000 3.475 300.984 975 107.027 44.209 53.390 605.085 178.580 18.954     1.682.679
Diğer kapsamlı gelir   0 0 0 33 -56.475 73.207 0 0 0 2.115     18.880
Net dönem karı   0 0 0 0 0 0 0 0 242.440 215     242.655
Toplam kapsamlı gelir   0 0 0 33 -56.475 73.207 0 0 242.440 2.330     261.535
Kontrol gücü olmayan paylardaki değişimin etkisi   0 0 0 0 0 -2.648 0 -6.754 0 9.402     0
Geçmiş dönem karının transferi 21 0 0 0 0 0 0 0 178.580 -178.580 0     0
Geçmiş yıllar karlarından yedeklere transfer 21 0 0 0 0 0 0 18.832 -18.832 0 0     0
Temettü dağıtımı 21 0 0 0 0 0 0 0 -56.608 0 0     -56.608
31 Aralık 2011 itibariyle kapanış bakiyesi   370.000 3.475 300.984 1.008 50.552 114.768 72.222 701.471 242.440 30.686     1.887.606

   Nakit Akım Tablosu
  Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem
Finansal Tablo Türü   Konsolide Konsolide
Dönem   31.12.2011 31.12.2010
Raporlama Birimi   Bin TL Bin TL
       
İŞLETME FAALİYETLERİNDEN KAYNAKLANAN NAKİT AKIMLARI      
       
Net dönem karı   242.440 178.580
Net dönem karını işletme faaliyetlerinden elde edilen nakit akımına getirmek için yapılan düzeltmeler:      
Kontrol gücü olmayan paylardaki değişimler   -6.539 401
Amortisman ve itfa ve tükenme payları 13, 14, 15 75.098 73.439
Maddi duran varlıklar değer düşüklüğü karşılığı 14 0 5.810
Maddi duran varlık satış (karı)/zararı (net) 13, 14, 15, 25 720 -6.119
Kıdem tazminatı ve prim karşılığı 19 22.397 20.456
Dava karşılıkları 17 660 2.805
Şüpheli alacak karşılığı 8 1.101 1.056
Stok değer düşüklüğü karşılığı 10 05 03
Çalışanlara sağlanan diğer faydalar 19 5.658 3.301
Konusu kalmayan karşılıklar 8, 10, 17 -1.441 -3.302
Gelir tahakkukları 9 114 1.436
Gider tahakkukları 9 13.492 1.048
Özkaynak yöntemiyle muhasebeleştirilen iştirakin dönem karından alınan pay 12 -7.045 -10.221
Satılmaya hazır finansal varlıklardaki değişimler 6 11 -176
Satış amacıyla elde tutulan duran varlıklardaki değişim 27 0 413
Faiz geliri   -61.019 -51.531
Faiz gideri   35.548 24.595
İştiraklerden elde edilen gelirler 26 -969 -5.238
Vergi karşılığı 28 68.841 62.034
Çevrim farkı (net)   104.163 10.067
İşletme sermayesindeki değişim öncesi faaliyetlerden elde edilen nakit akımı   493.235 308.857
       
İşletme sermayesinde gerçekleşen değişimler      
Ticari ve diğer alacaklardaki değişimler 8, 9 -213.793 -47.985
İlişkili taraflardan alacaklardaki değişimler 8, 30 -3.168 -3.305
Stoklardaki değişimler 10 -212.891 -21.750
Kullanılamaz durumdaki inşaat stoklarının gider yazılması 25 20.705 0
Devam eden inşaat sözleşmelerinden alacaklardaki değişimler 11 -141.530 5.891
Diğer dönen ve diğer duran varlıklardaki değişim 20 -23.118 11.750
Ticari ve diğer borçlardaki değişimler 8, 9 249.198 49.403
İlişkili taraflara borçlardaki değişimler 8, 30 -2.149 -4.778
Devam eden inşaat sözleşmeleri hakediş bedellerindeki değişimler 11 159.690 -3.861
Borç karşılıkları ve diğer kısa/uzun vadeli yükümlülüklerdeki değişimler 17, 20 61.070 22.507
    -105.986 7.872
       
Alınan faiz   59.455 50.131
Ödenen faiz   -35.851 -18.219
Ödenen vergi 28 -69.979 -35.255
Ödenen dava tazminatı 17 -7.148 -321
Ödenen kıdem tazminatı ve prim karşılığı 19 -20.640 -14.862
İşletme faaliyetlerinden elde edilen nakit   313.086 298.203
       
YATIRIM FAALİYETLERİNDEN KAYNAKLANAN NAKİT AKIMLARI      
       
Özkaynaktan pay alma yöntemiyle muhasebeleştirilen iştiraklerin etkisi   -43.944 -1.542
Maddi, maddi olmayan duran varlık ve yatırım amaçlı gayrimenkuller alımları 13, 14, 15 -69.375 -52.057
Maddi, maddi olmayan duran varlık satışından elde edilen nakit 13, 14, 15 4.797 15.450
İştiraklerden temettü geliri 26 969 5.238
Yatırım faaliyetlerinde kullanılan nakit   -107.553 -32.911
       
FİNANSMAN FAALİYETLERİNDEN KAYNAKLANAN NAKİT AKIMLARI      
       
Yeni alınan krediler   530.064 547.111
Ödenen krediler   -638.174 -563.258
Ödenen finansal kiralama borçları   -14.610 -34.041
Ödenen temettüler   -56.608 -19.310
Finansal faaliyetlerde kullanılan nakit   -179.328 -69.498
       
NAKİT VE NAKİT BENZERLERİNDEKİ NET DEĞİŞİM   26.205 195.794
       
DÖNEM BAŞI NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ   758.554 561.360
Nakit ve nakit benzeri değerlere tahakkuk eden faiz   1.564 1.400
DÖNEM SONU NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ   786.323 758.554
       
     Gelir Tablosu
  Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem Cari Dönem 3 Aylık Önceki Dönem 3 Aylık
Finansal Tablo Türü   Konsolide Konsolide Konsolide Konsolide
Dönem   01.01.2011-31.12.2011 01.01.2010-31.12.2010 GG.AA.YYYY - GG.AA.YYYY GG.AA.YYYY - GG.AA.YYYY
Raporlama Birimi   Bin TL Bin TL TL TL
           
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER          
Satış Gelirleri 22 3.211.241 2.261.704    
Satışların Maliyeti (-) 22 -2.709.782 -1.859.326    
Ticari Faaliyetlerden Brüt Kar (Zarar)          
Faiz, Ücret, Prim, Komisyon ve Diğer Gelirler          
Faiz, Ücret, Prim, Komisyon ve Diğer Giderler (-)          
Finans Sektörü Faaliyetlerinden Brüt Kar (Zarar)          
BRÜT KAR/ZARAR   501.459 402.378    
Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri (-) 23 -102.632 -91.929    
Genel Yönetim Giderleri (-) 23 -91.884 -85.257    
Araştırma ve Geliştirme Giderleri (-) 23 -258 -119    
Diğer Faaliyet Gelirleri 25 18.875 23.504    
Diğer Faaliyet Giderleri (-) 25 -30.299 -31.792    
FAALİYET KARI/ZARARI   295.261 216.785    
Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımların Kar/Zararlarındaki Paylar 12 7.045 9.143    
Esas Faaliyet Dışı Finansal Gelirler 26 222.569 182.531    
Esas Faaliyet Dışı Finansal Giderler (-) 26 -213.379 -168.195    
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ KARI/ZARARI   311.496 240.264    
Sürdürülen Faaliyetler Vergi Gelir/Gideri 28 -68.841 -62.034    
- Dönem Vergi Gelir/Gideri   -69.198 -45.533    
- Ertelenmiş Vergi Gelir/Gideri   -1.072 -16.286    
- Çevrim Farkları   1.429 -215    

SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER DÖNEM KARI/ZARARI   242.655 178.230    

DURDURULAN FAALİYETLER VERGİ SONRASI DÖNEM KARI/ZARARI          
           
DÖNEM KARI/ZARARI          
           
Dönem Karı/Zararının Dağılımı          
Azınlık Payları   215 -350    
Ana Ortaklık Payları   242.440 178.580    
           
Hisse Başına Kazanç 29 0,655000 0,483000    
Seyreltilmiş Hisse Başına Kazanç          
           
Sürdürülen Faaliyetlerden Hisse Başına Kazanç          
Sürdürülen Faaliyetlerden Seyreltilmiş Hisse Başına Kazanç          

   Kapsamlı Gelir Tablosu
  Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem Cari Dönem 3 Aylık Önceki Dönem 3 Aylık
Finansal Tablo Türü   Konsolide Konsolide Konsolide Konsolide
Dönem   01.01.2011-31.12.2011 01.01.2010-31.12.2010 GG.AA.YYYY - GG.AA.YYYY GG.AA.YYYY - GG.AA.YYYY
Raporlama Birimi   Bin TL Bin TL TL TL
           
DÖNEM KARI/ZARARI   242.655 178.230    
           
DİĞER KAPSAMLI GELİR          
Finansal Varlıklar Değer Artış Fonundaki Değişim   -57.516 76.468    
Duran Varlıklar Değer Artış Fonundaki Değişim          
Finansal Riskten Korunma Fonundaki Değişim          
Yabancı Para Çevrim Farklarındaki Değişim   75.322 9.157    
Emeklilik Planlarından Aktüeryal Kazanç ve Kayıplar          
Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Ortaklıkların Diğer Kapsamlı Gelirlerinden Paylar   -1.802 -2.702    
Diğer Kapsamlı Gelir Kalemlerine İlişkin Vergi Gelir/Giderleri   2.876 -3.823    
DİĞER KAPSAMLI GELİR (VERGİ SONRASI)   18.880 79.100    
           
TOPLAM KAPSAMLI GELİR   261.535 257.330    
           
Toplam Kapsamlı Gelirin Dağılımı          
Azınlık Payları   2.330 -707    
Ana Ortaklık Payları   259.205 258.037    

Bilanço
  Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem
Finansal Tablo Türü   Konsolide Konsolide
Dönem   31.12.2011 31.12.2010
Raporlama Birimi   Bin TL Bin TL
       
V A R L I K L A R      
DÖNEN VARLIKLAR   2.538.876 1.956.546
Nakit ve Benzerleri 5 786.323 758.554
Finansal Yatırımlar      
Ticari Alacaklar 8 543.642 379.062
Finans Sektörü Faaliyetlerinden Alacaklar      
Diğer Alacaklar 9 12.878 8.317
Stoklar 10 496.871 303.281
Devam Eden İnşaat Sözleşmelerinden Alacaklar 11 581.810 440.280
Canlı Varlıklar      
Diğer Dönen Varlıklar 20 101.539 50.334
       
(Ara Toplam)   2.523.063 1.939.828
       
Satış Amacıyla Elde Tutulan Duran Varlıklar 27 15.813 16.718
       
DURAN VARLIKLAR   1.208.854 1.109.335
Ticari Alacaklar 8 103.815 52.478
Finans Sektörü Faaliyetlerinden Alacaklar      
Diğer Alacaklar 9 4.264 8.622
Finansal Yatırımlar 6 70.376 127.900
Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımlar 12 209.527 160.325
Canlı Varlıklar      
Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller 13 95.068 94.375
Maddi Duran Varlıklar 14 689.962 602.059
Maddi Olmayan Duran Varlıklar 15 1.945 2.735
Şerefiye      
Ertelenmiş Vergi Varlığı 28 20.832 19.689
Diğer Duran Varlıklar 20 13.065 41.152
TOPLAM VARLIKLAR   3.747.730 3.065.881
       
K A Y N A K L A R      
KISA VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER   1.695.794 1.286.804
Finansal Borçlar 7 325.048 447.584
Diğer Finansal Yükümlülükler      
Ticari Borçlar 8 806.757 512.151
Diğer Borçlar 9 49.423 31.325
Finans Sektörü Faaliyetlerinden Borçlar      
Devlet Teşvik ve Yardımları      
Dönem Karı Vergi Yükümlülüğü 28 16.912 17.693
Devam Eden İnşaat Sözleşmeleri Hakediş Bedelleri 11 196.957 37.267
Borç Karşılıkları 17 8.991 19.048
Çalışanlara Sağlanan Faydalar 19 41.849 35.475
Diğer Kısa Vadeli Yükümlülükler 20 249.857 186.261
       
(Ara Toplam)   1.695.794 1.286.804
       
Satış Amacıyla Elde Tutulan Duran Varlıklara İlişkin Yükümlülükler      
       
UZUN VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER   164.330 96.398
Finansal Borçlar 7 84.844 27.700
Diğer Finansal Yükümlülükler      
Ticari Borçlar 8 3.075 1.287
Diğer Borçlar 9 1.062 1.617
Finans Sektörü Faaliyetlerinden Borçlar      
Devlet Teşvik ve Yardımları      
Borç Karşılıkları      
Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Karşılıklar 19 39.827 34.344
Ertelenmiş Vergi Yükümlülüğü 28 35.522 31.450
Diğer Uzun Vadeli Yükümlülükler      
Ö Z K A Y N A K L A R 21 1.887.606 1.682.679
ANA ORTAKLIĞA AİT ÖZKAYNAKLAR   1.856.920 1.663.725
Ödenmiş Sermaye   370.000 370.000
Sermaye Düzeltmesi Farkları   3.475 3.475
Karşılıklı İştirak Sermaye Düzeltmesi (-)      
Hisse Senedi İhraç Pirimleri   300.984 300.984
Değer Artış Fonları   51.560 108.002
Yabancı Para Çevrim Farkları   114.768 44.209
Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler   72.222 53.390
Geçmiş Yıllar Kar/Zararları   701.471 605.085
Net Dönem Karı/Zararı   242.440 178.580
AZINLIK PAYLARI   30.686 18.954
TOPLAM KAYNAKLAR   3.747.730 3.065.881

Faaliyet raporu için tıklayın

Finansal tablolar için tıklayın

Tekfen Holding 7 Mayıs 2012 tarihinde olağan genel kurul toplantısı yapacak

Tarihi : 07.05.2012
Saati : 11.00
Adresi : Büyükdere Caddesi No.209 34394 4. Levent - İstanbul adresindeki Tekfen Tower Binası Konferans Salonu

   GÜNDEM:
TEKFEN HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ
07 MAYIS 2012 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI
GÜNDEMİ

1.Açılış ve Başkanlık Divanı seçimi,

2.Toplantı tutanağının imzalanması hususunda Başkanlık Divanına yetki verilmesi,

3. 01.01.2011-31.12.2011 hesap dönemi faaliyet ve hesapları hakkında Yönetim Kurulu Faaliyet, Denetim Kurulu ve Bağımsız Denetim Raporları ile Mali Tablo ve Dipnotlarının okunması, görüşülmesi ve onaylanması,

4. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin 2011 yılı faaliyetlerinden ve hesaplarından dolayı ayrı ayrı ibra edilmeleri,

5. Yönetim Kurulunun 2011 yılı hesap dönemi karının dağıtımı hakkındaki teklifinin görüşülerek karara bağlanması,

6. Esas Sözleşme'nin 3, 13, 15, 17, 20 ve 21'inci maddelerinin tadili ve 35. Maddenin ilave edilmesinin onaylanması

7. Yönetim Kurulu üyeleri ve denetçilerin seçilmesi,

8. Kurumsal Yönetim İlkeleri gereği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Üst Düzey Yöneticiler için belirlenen "Ücretlendirme Politikası" hakkında ortaklara bilgi verilmesi,

9. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerine 2012 yılı hesap dönemi için ödenecek ücretlerin tespiti,

10. 01.01.2011-31.12.2011 hesap döneminde 3. kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotekler ve elde edilen gelir veya menfaatler ile 2011 yılı içinde ilişkili taraflarla yapılan işlemler hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi,

11. 01.01.2011-31.12.2011 hesap döneminde yapılan bağışlar hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi,

12. Yönetim Kurulu üyelerine Şirket'in konusuna giren işleri bizzat veya başkaları adına yapmaları ve bu nev'i işleri yapan şirketlerde ortak olabilmeleri ve diğer işlemleri yapabilmeleri hususunda, Türk Ticaret Kanunu'nun 334. ve 335. maddeleri uyarınca izin verilmesi,

13. Dilek ve temenniler.

   EK AÇIKLAMALAR:
TEKFEN HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI

Şirketimizin yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı 07 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 11:00'de Büyükdere Caddesi No.209 34394 4. Levent - İstanbul adresindeki Tekfen Tower Binası Konferans Salonunda yapılacaktır.

Genel Kurul Toplantısına katılmak isteyen hissedarlarımızın kendilerini Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) vasıtasıyla MKK düzenlemeleri çerçevesinde Genel Kurul Blokaj Listesi'ne kayıt ettirmeleri gerekmektedir. İsimlerini Blokaj Listesine kayıt ettirmeyen hissedarlarımızın toplantıya katılmalarına, toplantıda söz ve oy haklarını kullanmalarına kanunen imkan bulunmamaktadır.

Genel Kurul'a bizzat iştirak edemeyecek olan ortaklarımızın vekaletnamelerini, ekteki örneğe uygun olarak düzenlemeleri ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:IV, No:8 Tebliği hükümleri çerçevesinde Notere onaylatarak Şirketimize tevdi etmeleri gerekmektedir.

01.01.2011-31.12.2011 hesap dönemine ait Konsolide Mali Tablo ve Dipnotları, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Kar Dağıtım teklifi, Denetim Kurulu ve Bağımsız Dış Denetim Raporları ile Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde gündem maddeleri ile ilgili gerekli açıklamaları içeren ayrıntılı bilgilendirme dokümanı, toplantı tarihinden en az 3 hafta önce Şirket merkezinde ortaklarımızın incelemesine hazır bulundurulmaktadır. Anılan dokümanlar ile birlikte vekaletname formu da Şirketimizin www.tekfen.com.tr adresinde yer almaktadır.   

Tekfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu

VEKALETNAME

Tekfen Holding A.Ş.
Genel Kurul Başkanlığı'na

Tekfen Holding A.Ş.'nin 07 Mayıs 2012 Pazartesi günü, saat 11:00'de Büyükdere Caddesi No.209 34394 4. Levent - İstanbul adresindeki Tekfen Tower Binası Konferans Salonunda yapılacak olağan genel kurul toplantısında aşağıda belirttiğim görüşler doğrultusunda beni temsile, oy vermeye, teklifte bulunmaya ve gerekli belgeleri imzalamaya yetkili olmak üzere .............................................................. vekil tayin ediyorum.

A) TEMSİL YETKİSİNİN KAPSAMI
a) Vekil tüm gündem maddeleri için kendi görüşü doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
b) Vekil aşağıdaki talimatlar doğrultusunda gündem maddeleri için oy kullanmaya yetkilidir.
Talimatlar: (özel talimatlar yazılır.)
c) Vekil şirket yönetiminin önerileri doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
d) Toplantıda ortaya çıkabilecek diğer konularda vekil aşağıdaki talimatlar doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir. (Talimat yoksa, vekil oyunu serbestçe kullanılır.)
Talimatlar: (Özel talimatlar yazılır.)

B) ORTAĞIN SAHİP OLDUĞU HİSSE SENEDİNİN
a) Tertip ve serisi
b) Numarası
c) Adet-Nominal değeri

ORTAĞIN ADI SOYADI veya ÜNVANI
İMZASI
ADRESİ

NOT: 1) (A) bölümünde, (a), (b) veya (c) olarak belirtilen şıklardan birisi seçilir. (b) ve (d) şıkkı için açıklama yapılır.
         2) Vekaletnameyi verenin, vekaletnamedeki imzasının noterden tasdik ettirilmesi veya noter onaylı imza beyanı eklenmesi gerekmektedir. 

Ana Sözleşme Değişikliği

İlgi: 05.03.2012 tarihli açıklamamız.

İlgi açıklamamızda, Yönetim Kurulumuzun 02.03.2012 tarihli kararı ile, Ana Sözleşmemizin 13,15,17,20 ve 21'inci maddelerinin tadili ve Ana Sözleşmeye "Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum" başlıklı 35. maddenin ilave edilmesi için gerekli yasal izinler alındıktan sonra değişikliklerin yapılacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildiği belirtilmişti.

Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yapılan başvuru sonrasında Ana Sözleşmemizin diğer maddelerine ilaveten 3'ncü maddesinin de tadili gereği doğmuş olup, SPK ile T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın onayından geçen ve 07.05.2012 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında ortaklarımızın onayına sunulacak tadil metni ekte yer almaktadır. 

Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince Genel Kurul gündem maddeleri ile ilgili olarak açıklanması gereken bilgiler Şirketimizin internet sitesinde (www.tekfen.com.tr) "Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı" başlığı altında yatırımcılarımızın bilgisine sunulmuştur.

Genel Kurul'da seçilecek bağımsız yönetim kurulu üyelikleri için kendisine iletilen adayları değerlendiren Kurumsal Yönetim Komitesi'nin önerisi üzerine, Yönetim Kurulumuz tarafından alınan karar ile Rüşdü Saraçoğlu, Şefika Pekin, Emre Gönensay ve Ahmet Çelik Kurdoğlu, Bağımsız Yönetim Kurulu üye adayı olarak belirlenmiştir. Bağımsız Yönetim Kurulu Üye adayları dahil tüm Yönetim Kurulu Üye adaylarının özgeçmişleri "Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı"nda yer almaktadır.

Ayrıca, Şirketimizin 01.01.2011- 31.12.2011 dönemine ilişkin yıllık konsolide finansal tabloları ile faaliyet raporu bugün kamuya açıklanmış olup, ilgili dokümanlar ve bu döneme ilişkin yatırımcı sunumu şirketimiz internet sitesinde (www.tekfen.com.tr) yatırımcılarımızın bilgisine sunulmuştur.
 

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön