19 / 04 / 2024

Tekirdağ Kent Park Projesi'nde çalışmalar başladı!

Tekirdağ Kent Park Projesi'nde çalışmalar başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Park Projesi'nde çalışmalar başladı. Projenin bu yıl içinde tamamlanıp hizmete açılması bekleniyor.



Kent Park projesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çalışmaların başladığı Hükümet Konağının arkasındaki Adnan Kahveci parkında incelemelerde bulundu. Kent Park’ın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ‘Ortak Projeler’ kapsamında hayata geçirileceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hükümet Konağı arkasında bulunan Adnan Kahveci Parkı’nı ve eski top sahası ile mevcut Kapalı Pazar Yeri’nin bir bölümünü içerisine alan Kent Park Projemizin çalışmalarına başladık. İki etap halinde hayata geçecek olan projenin 1. etabı Hükümet Konağı arkasında bulunan Adnan Kahveci Parkı ve çevresini kapsıyor” dedi.   


1.ETAP’TA NELER OLACAK? 

Kent Park Projesi’nin 1. etabı kapsamında Adnan Kahveci Parkı ve çevresinde yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacağını belirten Belediye Başkanı Akay, “Kent Park projesinin 1. etabının içerisinde cafe, satış üniteleri, seyir amfisi, kondisyon alanları, koşu yolu, bol yeşil alanlar, oturma alanları ve çardaklar yer alacak” dedi.   


2 ETAP BİRLEŞECEK 

Kent Park Projesi’nin ikinci etabında ise Kent Meydanı, restaurant ve cafe, satış üniteleri, açık hava gösteri alanı, açık hava sergi alanı, su oyunları parkı, tema park, kaykay pisti, yürüyüş ve bisiklet yolları ile bol yeşil alan olacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “2. etap çalışmalarımız Gazi Osman Paşa Mahallemizde bulunan eski top sahası ve mevcut Kapalı Pazar Yeri’nin bulunduğu alanın bir kısmında olacak. Atatürk Viyadüğü altından 1. etap ile 2. etap birbirine yürüyüş yolları ve yeşil alanlar ile birbirine bağlanacak” dedi. Modern çevre düzenlemesi, ışıklandırması ve yeşil alanları ile Kent Park Projesinin Çerkezköy’ün çehresini değiştireceğini, Çerkezköy halkının yürüyüş yapabileceği, nefes alabileceği, ailesi ile gezebileceği bir alan olacağını belirten Akay, hedeflerinin projeyi 2017 yılında tamamlayarak halkın hizmetine sunmak olduğunu belirtti.



Çerkezköy Bakış Gazetesi


Geri Dön