29 / 03 / 2024

Tekirdağ'da icradan 19 milyon 702 bin 813 TL'ye satılık arsa!

Tekirdağ'da icradan 19 milyon 702 bin 813 TL'ye satılık arsa!

Tekirdağ İli Çorlu ilçesinde yer alan 36.141,60 metrekarelik yüzölçümüne sahip olan arsanın satışı Çorlu 3.İcra Müdürlüğü tarafından 15 Eylül 2014 tarihinde saat 11:00 ile 11:15 arasında yapılacak..



Çorlu 3.İcra Müdürlüğü Tekirdağ İli Çorlu ilçesinde yer alan arsayı 19.702.813 TL bedelle satıyor. Satışı açık arttırma usulüyle yapılacak olan arsanın üzerinde Celal Birsen Şemsiye ve Tekstil San. Tic. A.Ş'ye ait tesis bulunuyor. Tesis fabrika binası, idari bina, atıksu arıtma tesisleri,kalorifer dairesi olmak üzere 4 bölümden meydana geliyor.


Fabrika binası zemin kat ve 1 normal kattan oluşan, A ve B olarak iki bloğa ayrılmış durumdadır. 11.865.28 metrekarelik yüzölçümüne sahip olan fabrika binası, prefabrik taşıyıcı sistem olarak inşa edilmiştir.


Zemin ve 1 normal kattan meydana gelen idari binada ise, her iki kattan da fabrikaya geçiş yapılabiliyor. Zemin katta yer alan ofislerin zeminleri laminet parke ile kaplı olup,duvarlı boyalı ve tavanları taşyünü asma tavan şeklindedir.


Atıksu arıtma tesislerinin ise iç ve dış duvarları ile tavanlı boyalı, tek katlı, beyotnrmae durumundadır. Tesisler, pres odası, kontrol odası, blower odası, karıştırma havuzundan oluşuyor.


Atıksu arıtma tesislerinin güneydoğusuna yer alan kalorifer dairesi ise tek katlı yapıdır. Kazan dairesinin çatı ve dış kaplaması sandviç panel olup, taşıyıcı v konstrüksiyonu çelik profil cve makastır.


İhale İlanı 


Satılmasına karar verilen taşınmazın, cinsi, kıymeti, adedi, önemli özellikleri


TAŞINMAZIN


Özellikleri: Tekirdağ İli Çorlu İlçesi'nde yer alan 36.141,60 metrekare miktarlı arsa Çorlu 3.İcra Müdürlüğü tarafından 19.702.813 TL bedelle satılacaktır.


Kıymeti: 19.702.813


KDV Ornaı: %18


Kaydındaki şerhler tapuda kaydındaki gibidir.


1.Satış Günü 15/09/2014 11:00 ile 11:10 arasında


2.Satış Günü 15/10/2014 11:00 ile 11:10 arasında


Satış Yeri: Çorlu 3.İcra Müdürlüğü Salonu


Adresi: İstasyon Mahallesi Barajyolu Mevkii-Kümesi No:10 Velimeşe-Çorlu/Tekirdağ


Yüzölçümü: 36.141,60 m2


İmar Durumu: Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın düzenlenmiş olduğu imar durum belgesinden satışa konu 274 Ada, 1 Parsel sayılı yerin, Velimeşe Orhanize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde yer almakta olup, Taks:0,70 H:- olduğu bölge ile ilgili rezive imar planlarının hazırlanmakta olduğu bildirilmiştir.


Satış şartları 


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar SATIŞ MEMURLUĞUMUZA HİTAPLI KESİN VE SÜRESİZ banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi %0 5,69, KDV % 18, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.(Vergi, Harç oran ve cinslerinde yasal değişiklik yapılması halinde ilgili mevzuat uygulanacaktır.)


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/654 Tlmt. Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 18/07/2014


(İİK m. 126)


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


İlanın tam metni için tıklayın



İlanın tam metni için tıklayın


Geri Dön