23 / 04 / 2024

Tekkeköy'e 250 yataklı devlet hastanesi müjdesi!

Tekkeköy'e 250 yataklı devlet hastanesi müjdesi!

Tekkeköy halkının yıllardır beklediği, birçok mağduriyete sebep olan ve ilçenin en büyük kanayan yarası olan sağlık hizmetleri kapsamında hastane sorunu çözülüyor.



Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy halkının yıllardır beklediği devlet hastanesi müjdesini bugün verdi.  Togar, 250 yataklı devlet hastanesinin temelinin en kısa zamanda atılacağını söyledi. 

Tekkeköy halkının en büyük hayalinin gerçekleşmesine günler kaldığını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan ülkemizin 81 ilinde sağlık alanında devrim niteliğinde değişimler ve dev yatırımlar yaparak sağlıkta yeni bir boyut açtı. Özellikle Türkiye’nin dört bir yanında sağlık alanındaki yatırımların yanında doğup büyüdüğü şehir olan Samsun’u sağlık turizminin başkenti yapma yolunda gece gündüz çalışan ilçemizin gururu çok kıymetli ağabeyim Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan Tekkeköy’e 250 yataklı bir devlet hastanesi yapılabilmesi için yaklaşık 60 dönüm arazi üretmemiz ve Sağlık Bakanlığımıza tahsis etmemiz talimatlarını bizlere iletmişti. Biz de Sağlık Bakanımızın talimatı üzerine ilçemizde 60 dönüm bir sağlık alanını kısa sürede üreterek Sağlık Bakanlığımıza devrettik. Tekkeköy halkı ilçemizde bir devlet hastanesinin olmaması nedeniyle yıllardır büyük bir mağduriyet yaşıyordu. Sağlık Bakanımız Samsun’umuzu bölgenin sağlık turizminin başkenti konumuna getirmenin yanında artık ilçemize de yılardır beklediği hastaneyi kazandırıyor" dedi.

Başkan Togar, 250 yataklı devlet hastanesinin temelinin en kısa zamanda atılacağı dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti;  "İki ay gibi kısa bir sürede Sağlık Bakanımız kıymetli büyüğümüz Ahmet Demircan’ın birebir takip etmesi ve talimatları sonucunda 60 bin 500 metre kare hastane arsasını üretip, tahsis yazılarını elden takip ederek Sağlık Bakanlığımızda tahsisini gerçekleştirdik. Bu önemli gelişme çerçevesinde büyük bir gururla halkımıza vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğu içinde hazine adına tescil edilen hastane alanını Sağlık İl Müdürlüğüne tahsis ederek Sağlık Bakanlığına 250 yataklı hastane yapılmak üzere kendi ellerimiz ile teslim ettik" dedi.
 


Geri Dön