19 / 04 / 2024

Teknik Yapı'dan 400 milyon dolarlık proje

Teknik Yapı'dan 400 milyon dolarlık proje

Her yıl 2 bin konutluk proje geliştirmeyi kendilerine hedef olarak belirleyen söyleyen Teknik Yapı yıl sonuna kadar 5 proje gerçekleştirecek



Her yıl 2 bin konutluk proje geliştirmeyi kendilerine hedef olarak koyduklarını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Küresel krizin ağır hasar bıraktığı 2009 yılında 2 proje satışa sunmuştuk. Geçen yılbaşında satışa sunulan Upcity projesinin yatırım büyüklüğü 50 milyon TL, Ağustos'da satışa çıkan Uptwins ise 70 milyon TL civarındaydı. Söz konusu dönemde proje büyüklüğü 100 milyon TL olan Uplife park daire sahiplerine teslim edilirken, 250 milyon TL'lik proje büyüklüğüne sahip Uprise Elite'in satışları devam ediyordu" dedi.

2010 yılına ise yatırım büyüklüğü yaklaşık 200 milyon dolar olan Deluxia projeleriyle başladıklarını hatırlatan Nazmi Durbakayım, "Yılsonuna kadar 2'si Bağdat Caddesi'nde 3'ü Kartal'da olmak üzere 5 ayrı proje gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla 2010 yılında firma olarak gerçekleştirilmesi öngörülen projelerin büyüklüğünün 400 milyon dolar civarında olacağını söyleyebiliriz. Sadece başlanılan yeni projeler göz önüne alınarak hesaplandığında 2009'da 80 milyon dolarlık proje büyüklüğünün, 2010 yılında yüzde 500'lük artışla 400 milyon dolara çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.
 
DELUXIA PALACE VE DELUXIA SUITES: Teknik Yapı, 2010'a toplam 702 daireden oluşan Deluxia projesinin satışı ile başladı. Batı Ataşehir'deki son büyük arazide gerçekleştirilecek olan Deluxia projesi, 482 dairelik Deluxia Palace ve 220 dairelik Deluxia Suites'den oluşuyor.  Lüks kavramını bir kademe daha artıran Deluxia projesindeki başlangıç fiyatları, arsanın Teknik Yapı'ya ait olmasından dolayı oldukça rekabetçiydi. Deluxia projesi,  Teknik Yapı'nın imzası haline gelen modernize edilmiş neo klasik çizgileri taşırken, farklılığı sunduğu hizmet ve kullanılan malzeme kalitesi ile ortaya çıkıyor. Proje büyüklüğü 275 milyon TL olan Deluxia'daki dairelerin teslim tarihini Mart 2012 olacak.

Deluxia'da yer alan tüm daireler ile 11 ticari birimin gerek home office gerekse yaşamak amaçlı her türlü teknolojik alt yapıya sahip olacak. Ataşehir'deki son büyük proje olarak dikkati çeken Deluxia Palace'ın en önemli farklılıklarından biri birbirinin görüntüsünü kesecek binaları ortadan kaldıran bir konut projesi olması. Projenin diğer önemli albenisi ise müşterilerine sunduğu farklı bir yaşam konsepti olacak. Daire sahipleri, projenin kapısından içeri girdikleri andan itibaren kendilerini tamamen özel hissettirecek hizmetler sunan yeni bir yaşam standartları ile baş başa olacak. Site güvenliğinden çamaşırhanesine, lobi hizmetinden her türlü spor faaliyetlerine, kat hizmetlilerinden kişisel bakım ünitelerine kadar 5 yıldızlı otellerde yer alan hizmetler yer alacak.

Toplam 23.200 metrekare arazi üzerinde yükselen Deluxia'da, her türlü konfor ve lükse sahip stüdyo ve 1+1 tipi dairelere ağırlık kazanacak. Projede stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde toplam 702 daire yer alacak. İhtiyaç duyulan hizmet ve kalite bakımından tüm konfora sahip dairelerin 228 adedi stüdyo, 315 adedi 1+1, 112 adedi 2+1 ve 44 adedi, 3+1 tipinde ve 3 adedi de 4+1 dubleks olacak. Projeyi çevreleyen ayanlarda ise zemin oturumları 167 ile 256 metrekare arasında değişen 11 ayrı kiralanabilir ticari birim olacak. Konumuna ve cephesine bağlı 20 farklı büyüklükte olacak daire tiplerinin metrekareleri, stüdyolarda 37.65, 1+1'lerde 54.29-67.07, 2+1'lerde 98.62-101,77, 3+1'lerde 131,23 ve 4+1'lerde ise 210,03-263,58aralığında gerçekleşecek.

Ataşehir'in son konut alanı olarak bilinen arazide farklı mimari yapısıyla boy gösterecek olan Deluxia Palace'ta; standartlaşan yeşil alan konsepti su objesi ile bütünleşerek dinamizm kazandıracak. Deluxia'da Palace, tek bloktan oluşan 19 katlı ihtişamlı bir bina ve 8 ticari birimden olacak. Projenin etrafında büyüklüğü 37 ile 160 metrekare arasında değişen 5 adet gölet yer alacak ve bu göletlerde günün belirli saatlerinde su gösterilerine sahne olacak.

Daire sahiplerine daha iyi sosyal yaşam imkanı sağlamak için her türlü spor ve dinlenme olanağının sağlandığı Deluxia Palace'ta açık alanlarda güneşlenme platformu hariç yaklaşık 300 m² büyüklüğündeki açık yüzme havuzu, çocuk oyun sahası, çocuk kulübü, yarım basket sahası, yürüyüş ve koşu parkuru, site lokali bünyesinde barındıracak. Deluxia Palace'ın sosyal tesislerinde TV odası, kütüphane, toplantı odası, alt katlarda ise sauna, fitness center, step/aerobik/plates merkezi, vitamin bar, dinlenme odaları, buhar odası, Türk Hamamı, masaj odaları ve elips şeklindeki 106 m² büyüklüğünde bir kapalı havuz yer alacak. Teknik Yapı projelerinde standart hale gelen ve toplam 559 araçlık kapasitesi olan kapalı otoparkta 1+1, 2+1 tipi daireler için 1, 2+1 dubleks, 3+1 ve 4+1 daireler için 2 araçlık otopark alanı yer alacak.

Minimal yaşam tarzının benimseyen, fakat bunun yanı sıra lüks ve konforlu yaşam tarzı isteyenlerin stüdyo ve 1+1 tipi daire taleplerini cevap verecek olan Deluxia Suites'in kapalı mekanlarında 120 metrekarelik kapalı yüzme havuzu, fitness, kafeterya, sauna, buhar odası, step/aerobik/plates merkezi yer alacak. Deluxia Suites maliklerinin günlük tüketim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik mağazaların hizmet verebilmesi için de üç ayrı cephede konuşlandırılan ve büyüklükleri 240 ile 350 metrekare arasında değişen üç ticari birim bulunacak. Her daire için bir adet kapalı otopark alanının tahsis edildiği Deluxia Suites'de bir adet de açık yüzme havuzu olacak.

UPTWINS DELUXE RESIDENCE : Yaklaşık 13 dönümlük bir arsa içinde yükselecek olan Uptwins Deluxe Residence, iki yüksek blok ve tek katlı ticaret merkezinden oluşacak. Üç ayrı daire tipinden oluşan Uptwins Deluxe Residence bloklarında büyüklüğü 38,71 m² ile 128,92 m² arasında değişen toplam 312 daire bulunacak. 2 bodrum, zemin ve 17 normal kattan oluşan ve yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki iki blokta bulunan dairelerin 240 tanesi 1+1, 60 tanesi stüdyo ve 12 tanesi ise 2+1 tipinde olacak. Stüdyo dairelerin büyüklüğü 38,71m²-55,47m² arasında, 1+1 tipi dairelerin büyüklüğü 55,47m²-56,59m² arasında değişirken, 2+1 tipi daireler ise 112,33 m² - 128,92 m² arasında olacak. Buna ek olarak projede biri büyük olmak üzere toplam 19 ticari birim yer alacak. Hizmet ve alışveriş mağazası olarak faaliyet göstermesi beklenen 18 adet ticari birimlerin büyüklüğü 38,26 - 94,00 metrekare arasında değişirken, büyük ticari birim 427,83 metrekare olarak kiraya verilecek. Satışları 15 Ağustos'ta başlayan Uptwins Deluxe Residence projesinin temeli de eş zamanlı olarak atıldı ve dairelerin Eylül 2011'de sahiplerine teslim edilmesi planlandı.

Spor olanakları, business lounge ve toplantı hizmetleri, 24 saat güvenlik ve resepsiyon hizmetleri, kapalı otopark, yeşil alan, kolay ulaşım, yüksek kalite, alışveriş merkezine yakınlık gibi tüm olanakların bir arada olması Uptwins Deluxe Residence'ı azla yetinmeyenlerin tercihi yapacak. Sosyal aktiviteler arasında Teknik Yapı'nın standartlaşan açık havuz yer alacak. Ayrıca blokların altında kapalı havuz, sauna, buhar odası, Türk hamamı, çocuk oyun alanları, yarım basketbol sahası site sakinlerinin kullanımına açık olacak. Yine Teknik Yapı standardı olan kapalı otoparklarda tüm stüdyo, 1+1 tipi v e 2+1 tipi dairelere özel araç park yeri tahsis edilecek.

Daire sahiplerinin kendilerine daha çok zaman ayırabilmesi için temizlik hizmetleri, Laundry & Kuru Temizleme, Vale Parking gibi birçok ayrıcalıklı hizmet Uptwins Deluxe Residence'ın hizmet yelpazesi içinde yer alacak. Diğer taraftan her bloğun terasında Business Center olacak. İsteyen daire sahipleri randevu alarak toplantılarını buralarda gerçekleştirebilecek. Ayrıca blokların altında residence hizmetlerini destekleyici mağazalar olacak. Kuru temizleme, kuaför, snack bar, vale parking ve butik restoran gibi mağazalar, kat maliklerine hizmet verecek. Tüm daireler ise homeoffice şeklinde kullanılabilecek teknik alt yapıya sahip.

UPCITY : Kartal Uğur Mumcu bölgesinde yer alan UpCity, yaklaşık 20 bin metrekare arazi üzerine inşa edilecek. Ocak 2009'da başlayan proje Aralık 2011'de bitecek. Ekonomik bir residence yaşam merkezi olan UpCity, çağın gerektirdiği teknoloji ve kaliteyi lükse kaçmadan sunacak. Beş yüksek blok ve üç ayrı bölümden oluşan ticaret birimlerinden oluşan UpCity'de, 149 adet 1+1, 161 adet 2+1 ve 30 adet 3+1 olmak üzere toplam 340 daire şeklinde olacak. Daire büyüklükleri ise brüt 50.85 m² ile 120,35 m² arasında değişiklik gösterecek. 1 + 1 daireler 50.85 m² ile 61.57 m² arasında, 2+1 daireler 88.94 m² ile 92.14 m² arasında, 3+1 daireler ise 117,76 m² ile 120,35 m² arasında değişecek. Toplam 19.323 metrekarelik arazideki inşaat büyüklüğü yaklaşık 50 bin metrekare, kiralanabilir mağazaların inşaat büyüklüğü ise yaklaşık 12 bin metrekare olacak.

Büyük bir hipermarketin hizmet vereceği UpCity Center sağlık ürünleri sunan mağazalardan fast food zincirlerine, banka şubelerinden gençlerin vakit geçirebileceği kafeteryalar ve giyim mağazalarına kadar alışveriş hayatını kolaylaştıran ticari birimler bulunacak. Hem UpCity sakinlerine hem de bölgeye hizmet verecek olan UpCity Center'daki ticari birimler, ana yola bakacak. 50 metrekareden 4.000 metrekareye kadar farklı büyüklüklerdeki onlarca mağazadan oluşan UpCity Alışveriş Caddesi'ndeki kiralanabilir alanlar, müşteri ihtiyacına göre büyültülüp küçültülebilecek şekilde esnek olacak.

Aydos ormanının eteklerinde yer alan UpCity'deki kat malikleri, yeşil alan ve bol oksijene doyacak. Doğa ile iç içe yaşama alanı sunan UpCity projesinde yaşayacak olan ailelere daha iyi sosyal yaşam imkanı sağlamak için her türlü spor ve dinlenme olanağının sağlanacak. Güneşlenme platformu dahil yaklaşık 650 m² büyüklüğündeki açık yüzme havuzuna ek olarak, bir açık çocuk oyun sahası ve yarım basket sahası, açık fitness, yürüyüş parkuru inşa edecek. Projenin kapalı bölümlerindeki sosyal tesislerinde ise bilardo salonu, satranç/briç salonu, masa tenisi, kreş, sauna fitness center, buhar odası da yer alacak.Projedeki yeşil dokuyu daha fazla kullanmak isteyen Teknik Yapı, toplam 300 araçlık otoparkı yine yer altına indirecek.

UPRISE ELITE : Uprise Elite projesi `Kartal-Pendik Kıyı Kesimi Kentsel Tasarım Projesi'yle birlikte İstanbul'un yeni prestij ve turizm alanı olacak Kartal'ın giriş kapısı olacak. Yaklaşık 250 milyon TL civarında yatırım ile hayata geçirilecek olan ve 37 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek olan Uprise Elite 3 yüksek blok, bir residence ve Teras Evler'den oluşacak. Aralık 2010'da teslim edilecek projede 704 adet daire ile 8 adet ticaret alanı olacak. Daireler, her kesime hitap edecek şekilde farklı büyüklüklerde olacak. 1+1 tipi dairelerin büyüklüğü 52,55 ile 67,33 metrekare arasında olacak. 2+1 tipi dairelerin büyüklüğü 90,08 ile 113,46 metrekare arasında değişecek. 3+1 tipi daireler 137,31 ile 182,92 metrekare arasında farklılık gösterirken 4+1 tipi daireler 187,90 metrekare,  5+1 tipindeki daireler ise 290,3 metrekare olacak.
Kadıköy ve Ataşehir'in en yüksek binalarını inşa ederek bulunduğu bölgedeki kalite standartlarını yükselten Teknik Yapı'nın 42 katlı Uprise Towers'ı, Kartal'ın yeni yerleşim biriminin girişindeki simge olacak. Residence olarak yapılacak blokta iş görüşmelerine yönelik hizmet birimleri de olacak. Residence bloğunda yer alacak `business center'da teknolojik donanımlara sahip toplantı odaları, lobi, ticaret alanları, okuma salonu, posta odası, revir ve kafeterya gibi birimlerle birlikte kuru temizleme, kuaför gibi hizmetleri de verilecek. Şehir içinde villa tarzı bir yaşam alanı isteyenler için tasarlanan Teras Evler, 3+1, 5+1 tipi dubleks penthouse tarzında olacak.

Uprise Elite sakinlerine daha iyi sosyal yaşam imkanı sağlamak için her türlü spor ve dinlenme olanağı sunulacak. Bu kapsamda; projede tenis kortu, ikisi açık biri kapalı üç ayrı havuz ile çocuk havuzu, fitness center, basketbol sahası, sauna, buhar odası, squash ve çeşitli spor alanları yer alacak. Yeşil alan olgusunu Uprise Elite'de de sürdüren Teknik Yapı, projenin yüzde 80'i yeşil alan olarak muhafaza edecek. Bu amaçla, yaklaşık 900 araçlık otoparkın tamamına yakını da yeraltına inşa edilecek. Teras Evlerin ise kendine özel kapalı otoparkları olacak. Mevcut yeşil dokuyu korumanın ötesinde, daire sahiplerine daha zengin bir doğa sunmayı amaçlayan Teknik Yapı, projede yaklaşık 1.000 ağaç dikecek.

UPLIFE PARK (YAŞAM BAŞLADI): Modern hayatın tüm gerekliliklerini bir araya getirerek manzarasıyla, kalitesiyle, sosyal imkanlarıyla sakinlerine premium bir yaşam tarzı sunan UpLife Park, Kartal'da toplam 22.000 metrekarelik alanda yükseliyor. İsteyene deniz, isteyene şehir manzarası, çocuklar doya doya güvenli bir ortamda oynasın diye %75 yeşil alan, spor tesisleri, kapalı otopark, sosyal tesisler, yüzme havuzu sunan Uplife Park toplam 8 ayrı bloktan oluşuyor. UpLife Park'ta 5 blokta konut, 2 blokta ticari işletmeler, bir blokta ise spor, sağlık kompleksi ve mağazalar yer alıyor. Beş ayrı blokta her ihtiyaca farklı çözümler sunan ve toplam 567 daireden oluşan proje, Kasım 2009'da kat maliklerine teslim edildi ve yaşam başladı.

Toplam alanı 2 bin m² alana sahip olan spor ve sağlık kompleksinin yer alacağı blok üç ayrı kattan meydana geliyor. Kuaför, cilt bakımı ve spa merkezinin yer alacağı spor ve sağlık kompleksinin bodrum katında fitness salonu, masaj salonu, steril havuz ile her birinde iki adet jakuzi, 3 adet masaj ünitesi, stream room, sauna olan iki ayrı ünite yer alıyor. Zemin katta ise içinde snack barı olan cafe restoran hem site sakinlerine hem de dışarıdan gelecek müşterilerine hizmet verecek. Bu bölümde site idare birimleri ile içinde toplantı odası olan `business center' da bulunuyor. Binanın en üst katında ise yine site sakinlerine ve site dışından gelen müşterilere hizmet veren `teras restoran' yer alıyor. Uplife'ın açık alanında ise içinde çocuk havuzu da bulunan açık havuz bulunuyor. 
Tebernüş Kireçci


Geri Dön