25 / 04 / 2024

Teknoloji devi Amazon’dan üzücü açıkalama: 18 binden fazla işçiyle yolları ayırcaklar!

Teknoloji devi Amazon’dan üzücü açıkalama: 18 binden fazla işçiyle yolları ayırcaklar!

Dünyaca ünlü teknoloji devi Amazon, 18 binden fazla işçiyi işten çıkarmaya hazırlandıklarını açıkladı. Bu sayı Amazon’da toplam çalışan sayısının yüzde 6’sına denk geliyor.



Uzun süredir adı uzaun çalışma satleri ve işten çıkarmalarala gündeme gelen dünyanın en büyük teknoloji devlerinden Amazon’un CEO’su Andy Jassy önemli bir açıklamaya imza attı.

Andy Jassy, yaptığı açıklamada 18 binden fazla kişiyi işten çıkarmayı planladıklarını dile getirdi.

Açıklanan bu sayı, şirketin 300 bin civarındaki toplam çalışanlarının yüzde 6’sına denk geliyor.

18 OCAK’TA AÇIKLANACAK

İşten çıkarılacak işçiler ise haberi 18 Ocak tarihinde öğrenmiş olacak. Amazon, bu adımı giderlerini azaltmak için attığını duyurdu.

Özellikle pandeminin son dönemi ile birlikte girilen dönemde tüketicilerin harcamaları kısması sebebiyle büyük teknoloji şirketleri giderlerini kısmak için işçi çıkarmaya başlamıştı.

Amazon da işçilerinin bir kısmıyla yollarını ayıracağını Kasım ayında açıklamış fakat detayları duyurmamıştı.

TAZMİNAT VE GEÇİCİ SİGORTA SÖZÜ

Amazon CEO’su Jassy, çalışanlara gönderdiği e-postada işten çıkarılacak olan işçilere tazminat ödenecağini, geçici sağlık sigortası sağlanacağını ve iş bulmalarına destek olacaklarını paylaştı.

Jassy, işten çıkarmaların hangi ülkelerde olacağını ise açıklamadı ancak Avrupa’da gereken ülkelerde sendikalarla iletişime geçeceklerini de söyledi.


Geri Dön