19 / 04 / 2024

Teknosa 2015 yılı sonuna kadar 29 mağaza açacak!

Teknosa 2015 yılı sonuna kadar 29 mağaza açacak!

Bülent Gürcan liderliğinde yola çıkan Teknosa, mobil operatör ve online satışla büyümeyi planlıyor. Şirket bu yıl 45 milyon dolarlık yatırım yapacak.



Elektronik perakendeciliğinin önemli markalarından Teknosa, bu yıl mobil operatör ve online satışta büyümeyi planlıyor. 1 Nisan itibarıyla Teknosa'nın genel müdürlüğü görevine atanan Bülent Gürcan, şirketi mağaza sayısında da ileriye götürme hedefinde. Gürcan, çoklu kanal modeliyle tüketiciyi dijital ve fiziki alanların hepsinde yakalayacaklarını ve geçen yılki bütçe açığını kapatacaklarını söyledi. Teknosa'nın 81 ilde 288 mağaza ve 170 bin metrekarelik satış alanıyla faaliyet gösterdiğini belirten Gürcan, "Yıl sonuna kadar 29 mağaza açacağız. Satış alanımızı 180 bin metrekareye çıkarmayı planlıyoruz. Bu yıl için 40-45 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırdık" dedi. 


E TİCARETTE YÜZDE 40 BÜYÜDÜ 

Türkiye'deki teknoloji alışverişinde internetten araştırıp mağazadan satın alma oranının yüzde 76'lara yükseldiğini ifade eden Gürcan şöyle konuştu: "Teknosa olarak e-ticarette de büyümek için sürekli yatırım yapıyoruz. İlk 3 ayda geçen yıla göre yüzde 40'a yakın büyüme gerçekleştirdik. Nisanda ise geçen yıla göre yüzde 122 büyüyerek rekor kırdık. Çoklu kanalla müşterilerimizin alışverişi 20 dakikaya indi. Ciromuz içerisinde online satışın payı yüzde 10'a çıktı." 


'MEDENİCE AYRILDIK'

Gürcan, eski çalıştığı şirket olan Media Markt'tan- Teknosa'ya geçiş süreciyle ilgili olarak, "Eski kurumumla dostane ve medeni bir şekilde ayrıldık" dedi.



Sabah


Geri Dön