28 / 03 / 2024

Tema İstanbul yabancıya değil yerli müşteriye satıldı!

 Tema İstanbul yabancıya değil yerli müşteriye satıldı!

3 bin 31 konutun bulunduğu Tema İstanbul'da her gün 100 aile yeni evlerine taşınıyor. Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan,şu ana kadar 2 bin 400 konut teslim ettiklerini açıkladı.



3 bin 31 konutun bulunduğu Tema İstanbul'da her gün 100 aile yeni evlerine taşınıyor. Şu ana kadar 2 bin 400 konut teslim ettiklerini açıklayan Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, “Dairelerin yüzde 85'ini sattık. Ev sahiplerinin yüzde 86'sı  oturmak için aldı. En çok 3+1 ve 4+1'lere rağbet oldu. Yabancıya satılan konut adedi ise 50'yi geçmedi.” dedi.


Mega proje olarak adlandırılan Tema İstanbul'daki 3 bine yakın konutun sadece 40-50'si yabancıya satıldı. Yönetim hakim havanın değişmemesi için projeyi özellikle yerli ailelere sattı. Tema İstanbul'un yönetici ortaklarından Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, şu ana kadar projenin yüzde 85'inden fazlasını sattıklarını açıkladı. Projede konut metrekare birim fiyat 3 bin 200 lira ile başlamıştı, şu an 5 bin liranın üzerinde. Proje yöneticileri rakamın 7 bin 500 liraya ulaşacağını düşünüyor. Mesa, Artaş – Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu'nun işbirliği ile hayata geçen Tema İstanbul'da 3 bin 31 adet konut inşa edilmişti. Konut bölgesinin 1,5 milyon m²'yi aşkın arazi içinde yükseldiğini hatırlatan Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise birbirinden farklı yükseklik ve tipteki 61 blokta 1+1'den 4+1'e kadar 70'in üzerinde farklı tipte konut bulunduğunu söyledi. Konut bölgesinin yüzde 84'ünün yeşil alana ayrıldığını belirten Ali Kantur, “285 bin m²'nin üzerinde bir peyzaj ve doğal yeşil alana sahip Tema İstanbul'da araç trafiğini, acil durumlar dışındaki dış çevreye ve yeraltına aldık. Oyun parkları, yürüyüş ve spor alanları, pergolalar, havuzlar ile aktif kullanıma açarak, doğayı da Tema İstanbul'daki sosyal yaşamın içine soktuk. Her bir bölüm bloklar, sosyal açıdan kendine yeterli donatılara sahip.” dedi. Kantur, projede 6 bin 400 araçlık kapalı, 800 araçlık açık otopark bulunduğunu da paylaştı. Projenin Türkiye'nin ilk master planlı ve en büyük özel sektör gayrimenkul projesi olduğunun altını çizen Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan ise, “Proje, gerçekten de akademilerde ders olarak okutulacak nitelikte örnek süreçler içeriyor. Bünyesinde birçok ‘ilk'leri ve ‘en'leri barındırıyor. Bununla birlikte birçok rekora, benzersiz başarıya da imza attık.” dedi. Nitekim proje 24 ayda tamamlanmıştı. “Şimdi de rekor geleneğimizi konut teslimlerine taşıdık. 6 Temmuz'dan bu yana günde ortalama 100 konutu sahiplerine teslim ettik. Belirli bir plan ve takvim dahilinde bugüne kadar toplam 2 bin 400 aileye konutlarını teslim ettik.” dedi. Proje TEM, E-5, Sahilyolu ve 3. köprü bağlantı yolları gibi ana arterlerin kesişme noktasında. Ayrıca Tema Metro Durağı'nın da 2018'de tamamlanması bekleniyor.


İLK YÖNETİCİ ÇETİNSAYA OLDU


Tema İstanbul'daki ilk yönetimin ilk başkanı proje ortaklarından Artaş-Avrupa Konutları'nın patronu Süleyman Çetinsaya olacak. “1,5 yıllık sürelik bu görevim sırasında yardımcılığımı da genel müdürümüz Mesut Arslan üstlenecek.” diyen Çetinsaya, aidatların da aylık 143 ile 183 lira aralığında olacağını açıkladı. Süleyman Çetinsaya, Migros, Dominos, Hacı Sayid, Çıtır Usta, Fırın İstanbul gibi markaların da Tema İstanbul'da şimdiden yerlerini aldığını belirterek, “Kuaför, eczane, kuru temizleme de hizmete hazırlanıyorlar.” dedi. Projedeki TED Atakent Koleji ve Bilfen Anaokulu'nun da önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.     



Zaman 


Geri Dön