25 / 04 / 2024

Temennimiz, söz konusu indirim ve teşviklerin kalıcı olması!

Temennimiz, söz konusu indirim ve teşviklerin kalıcı olması!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektör olarak şu anda her türlü teşvik ve desteğe ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, "Temennimiz, söz konusu indirim ve teşviklerin kalıcı olması ve tüketiciye direkt yansıtılmasıdır." şeklinde konuştu.



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yaptığı yazılı açıklamada, bazı sektörlerde ÖTV ve KDV indirimlerinin uzatılmasını değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sektör olarak şu anda her türlü teşvik ve desteğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen Durbakayım, ÖTV ve KDV indirimlerinin 31 Aralık'a kadar uzatılmasının hem sektör hem de tüketici açısından önem arz ettiğini, bu kararın, şu anda üzerindeki mevduat faizi baskısını ve kredi yükünü kaldırmaya çalışan sektöre doping etkisi yarattığını belirtti.

Durbakayım, son dönemde konutta zam olmadığını belirterek "Maliyetlerdeki artış fiyatlara yansıtılmadı. Bu yükün altında ezilmemek için çabalayan sektörde, ertelenen maliyet artışlarının sonbahara doğru konut fiyatlarına yansımasını bekliyoruz. Bu nedenle harç ve KDV indiriminin uzatılması, fiyat artışından doğacak etkinin şiddetini azaltacaktır. Temennimiz, söz konusu indirim ve teşviklerin kalıcı olması ve tüketiciye direkt yansıtılmasıdır." dedi.

6 soruda konutta KDV indirimi 2019!

5 soruda tapu harcı indirimi 2019!

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık 2019'a kadar uzatıldı!


Geri Dön