26 / 04 / 2024

Teoman Timincioğlu: İzmir'deki riskli yapılara çözüm buluyoruz!

Teoman Timincioğlu: İzmir'deki riskli yapılara çözüm buluyoruz!

Timincioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Timincioğlu'nun kurduğu İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş, projelerini İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Şehircilik Bakanlığı onayı aldıktan sonra teslim ediyor.



İzmirli işadamı, Timincioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Timincioğlu, kentsel dönüşüm alanında önemli bir model oluşturdu. Timincioğlu'nun kurduğu  İzmir  Kentsel Dönüşüm A.Ş, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile geçtiğimiz yıl işbirliği protokolü imzalandı. 

Denizbank'la da işbirliğine giden Timincioğlu, riskli yapılardaki yenileme için hızlı çözüm üreten bir model oluşturdu. Yapılan anlaşmayla 'riskli yapıları' tek tek analiz ettiklerim belirten Timincioğlu, "Şu an 50 kişiye yakın uzman kadromuzla projelere yetişmekte zorlanıyoruz. Üniversite destekli ve banka çözüm ortaklı modelimizle tüm vatandaşlarımızın sorunlarına bire biı- çözüm buluyoruz" dedi. İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş, yurtiçi ve yurtdışında kamu ve özel sektöre ait toplu konut, endüstriyel yapılar, fabrika, hastane, otel, üniversite kampusleri, AVM ve benzeri yapılar için projelendirme, danışmanlık ve inşaat yapım hizmetleri veriyor. Şirketlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ııdan Türkiye genelinde riskli yapıların tespiti için lisans alan yetkili kuruluşlardan biıi olduğunu belirten Timincioğlu, "Biz kentsel dönüşüm için yeni yaşam alanlarının hazırlanmasında ürettiğimiz projeleri, üniversite ve Bakanlık onayları alındıktan sonra teslim ediyoruz. İşte farkımız burada" diye konuştu. 



Şehircilik Bakanlığı formatıyla 


Timincioğlu, İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş'nin bünyesindeki mesleki tecrübesi 25 yılı aşkın 12 inşaat mühendisi, 2 şehir plancısı, harita mühendisleri, jeoloji ve etlid mühendisi, gayrimenkul danışmanları ile birlikte yaklaşık 50 kişilik bir kadro ile hizmet verdiğini ifade etti. Timincioğlu, şu bilgileri verdi: "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istediği formatlarda gerçekleştiriyoruz. İzmir'de bir ilk olarak Katip Çelebi Üniversitesi ile yaptığımız protokolle, Üniversitenin Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdüıiüğü'nün riskli yapı analizi ve raporlama işlemleri hizmetlerini veriyoruz. Şirket olarak çözüm ortaklarımız ve profesyonel kadromuzla İzmir'in yanı sıra, Ege Bölgesi ve Türkiye'nin her ilinde hizmet üretiyoruz. Çağdaş, modem, güvenilir ve konforlu yaşam alanları oluşturulmasına yönelik çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Türkiye genelinde riskli yapıların tespiti, etlid proje ve danışmanlık, teknik uygulama, laboratuvar ve yapım için lisans aldık" dedi. 



Uzman ve deneyimli ekip 


Teoman Timincioğlu, "Ekibimizdeki danışmanlarımız, kariyerleri süresince büyük ölçekli projelere, yatarım şirketlerine, belediyelere, kamu kurumlarına danışmanlık hizmeti vermiş, bu konuda seminerler, paneller düzenlemiştir. Türkiye yenilenip büyürken İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş. olarak bize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu süreçte en iyi ve hızlı bir şekilde destek ve hizmet vereceğiz" diye konuştu. 



Fatih ŞENDİL/Yeni Asır 


Geri Dön