28 / 03 / 2024

Tepecik'in 40 yıllık imar sorunu sona eriyor!

Tepecik'in 40 yıllık imar sorunu sona eriyor!

Tepecik'in 40 yıllık imar sorunu sona eriyor. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçen eneıji hattı nedeniyle 40 yıldır çözülemeyen imar sorunun yapılacak plan tadilatı ile sona erdirileceğini açıkladı.



Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Ocak ayı birinci oturumda gündeme gelen, Tepecik Havza Dışı Bölgesi ve E-5 Arası Uygulama İmar Planı'nda plan notu tadilatı yapılması" hususu müzakere edilerek, oybirliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçen eneıji hattı nedeniyle 40 yıldır çözülemeyen imar sorunun yapılacak plan tadilatı ile sona erdirileceğini açıkladı. 

1/1000'lik planlarda da revlze edilecektir Bölgeye ilişkin 1/5000'lik planların revize edildiğini ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de geçtiğini hatırlatan Başkan Akgün; "Daha önceki 5000'lik ve 1000lik planlarda "kesinlikle inşaat izni verilemez" şeklinde plan notu vardı. 

Talebimiz üzerine Büyükşehir Belediyesi'nden 5000'lik planlarda "inşaat yapılabilir" şeklinde plan notu revize edildi. 1/1000'lik planlarda da revize edilecek" dedi. 

Akgün, bu bölgenin üstünden bir enerji hattı geçtiğini belirterek; 'Türkiye genelindeki eneıji hatlarının altında 6,50 ile 9,50 arasında inşaat izni verilmiştir. Buradan geçen eneıji hattı Büyükçekmece'nin de tamamını kat ediyordu. Bunun için inşaat izni hakkı 6,50 olarak sınırlandırılmıştı. Biz daha sonra bu hattı buradan kaldırdık ve inşaat izni 12,50 olarak yeniden belirlendi. Ancak, Tepecik'in bu bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız tamamen mağdur edilmiştir" ifadesini kullandı. 

"Enerji hattının kaldırılması için çaba harcıyoruz" Tepecikte eneıji hattının geçtiği bölge için vatandaşlara "Buradan eneıji hattı geçiyor, inşaat yapamazsın" denildiğini ve bu yolla bölge halkını 40 yıldan beri mağdur edildiğini ifade eden Başkan Akgün şunları söyledi: "Biz bu mağduriyeti gündeme getirdik. 

Şimdi vatandaşımız burası için 6,50 irtifa alacak ve inşaatım yapabilecek. 

Aynı zamanda o enerji hattının oradan kaldırılması için, 4 yıldır yoğun bir çalışma yürüttüğümüzün de bilinmesini istiyorum. Enerji hattı kalktığı gün inşaat hakkı üçse üç, beşse beş kat olacaktır. Ama şu an bütün İstanbul'da uygulandığı gibi vatandaş 6,50 irtifada iki katlı, kotu varsa kottan da yararlanarak üç katlı inşaat yapma hakkını elde edecektir. Bu açıdan bu konu çok önemli. 40 yıldır çözülemeyen bir mağduriyeti çözmüş oluyoruz." 


Haber Manşet


Geri Dön