20 / 04 / 2024

Terakki Vakfı Okulları Tuzla'ya 65 milyon liralık yatırımla kampüs kuruyor!

Terakki Vakfı Okulları Tuzla'ya 65 milyon liralık yatırımla kampüs kuruyor!

ürkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından 136 yaşındaki Terakki Vakfı Okulları, T uzla'ya 65 milyon liralık yatırımla kampus kuruyor. Yeşil bina sertifikalı yeni kampüs, Eylül 2014'te eğitime başlayacak..



136 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından Terakki Vakfı Okulları, Tuzla Tepeören'de ikinci okulunu açıyor. 

Kuruluşundan beri Avrupa yakasında faaliyet gösteren okul, yoğun talep karşısında Anadolu Yakası'na geçmeye karar verdi. Terakki Vakfı Okulları Genel Müdürü Mehmet Güneş, Eylül 2014'te açacakları okula 65 milyon liralık yatırım yapılacağını açıkladı. Güneş, öğrenci alımlarına ise önümüzdeki yıldan itibaren başlanacağını söyledi. 


YEŞİL SERTİFİKALI BİNA OLACAK


Terakki'nin Tuzla kampusu yeşil bina (LEED, Leadership in Energy and Enviromental Design) sertifikalı olacak. 


Kampusun çevreye uyum sağlayacağını ve sosyal birimleriyle iletişim merkezi olacağını belirten Güneş, şöyle konuştu: "Soluduğumuz havadaki karbondioksit oranı belli bir seviyenin üzerine çıktığında dikkat bozuklukları, konsantrasyon kaybı, baş ağrısı gibi öğrenci başarısını etkileyen olumsuzluklar yaşanır. Dersliklerdeki karbondioksit oranı merkezi otomasyon sistemiyle sürekli takip edilecek. Ortama filtre edilmiş taze hava verilecek." Kampusta ayrıca 2 bin tonluk su sarnıcında toplanan atık sular yeniden değerlendirilecek. 

Binanın elektrik ihtiyacının yüzde 35'i ise güneşten sağlanacak. 

Güneş, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında okulun anaokulu, ilköğretim, ortaokul ve lise olarak hizmet vereceğini kaydetti. 



KADROSU ŞİMDİDEN HAZIR 


Güneş, yeni okulları için yönetici ve öğretmen kadrosunun büyük bölümünü oluşturduklarını söyledi. Kadroların Levent kampusunda çalışmaya başladığını belirten Güneş, "Amacımız Terakki kültürünü Tuzla kampusumuza transfer etmek" diye konuştu. 

MEHMET Güneş, 136 yaşındaki Terakki'nin bugüne kadar ilkokul, ortaokul ve liseden mezun ettiği öğrenci sayısının 27 bin 500 olduğunu açıkladı. 


Üniversiteye öğrenci yerleştirmede de son derece başarılı olduklarının altını çizen Güneş, "Son 10 yılda üniversiteye öğrenci yerleştirme oranımız yükseldi. 2013'te Özel Şişli Terakki Lisesi'nin bu alanla daki başarı oranı yüzde 98.54, Özel Şişli Terakki Fen Lisesi'ndeki oran ise M yüzde 100 olarak gerçekleşti" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön