26 / 04 / 2024

Theo Mseka: Gayrimenkul sektörünün nabzını tutuyoruz!

Theo Mseka: Gayrimenkul sektörünün nabzını tutuyoruz!

Hürriyet Emlak CEO’su Theo Mseka, “Sitemizde günde 10 binden fazla yeni ilan girişi oluyor. Bu ilanların yüzde 70’inden fazlası satılık, yüzde 30’u ise kiralık ilanlarından oluşuyor” diyor...



Hürriyet Emlak, emlak sektörünü tek çatı altında buluşturan bir platform. 2006 yılından itibaren faaliyet gösteren şirket, emlak dikeyinde özelleşen ilan sitelerinin de açık ara lideri konumunda.

Capital'de yer alan habere göre; Hürriyet Emlak’ı her gün yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiğini belirten Hürriyet Emlak CEO’su Theo Mseka, “Sitemizde günde 10 binden fazla yeni ilan girişi oluyor. Bu ilanların yüzde 70’inden fazlası satılık, yüzde 30’u ise kiralık ilanlarından oluşuyor” diyor.

Şirket geçtiğimiz yıl önemli bir ortaklığa da imza attı. Dünyanın önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs sermaye katılımı sağlayarak Hürriyet Emlak’ın azınlık ortağı oldu.

Bu yatırımın Hürriyet Emlak’ın pazardaki konumunun daha da güçlenmesi ve tüm paydaşlara fayda sağlamaya yönelik yeniliklerle birlikte, büyüme amaçlı olarak değerlendirileceğini dile getiren Mseka, “Böylece Hürriyet Emlak, Avrupa ve Orta Doğu bölgesinde gayrimenkul piyasasının en büyük öncü platformlarından biri olmaya da devam edecek” diyor.

Hürriyet Emlak, gayrimenkul sektörünün nabzını en iyi tutan kanallardan biri. Mseka da yılı değerlendirdiğinde geçtiğimiz yıl kur faiz dengesindeki değişiklikler nedeniyle temmuz-kasım döneminde konut fiyatlarında yüzde 18’e varan gerileme yaşandığını belirtiyor. Bu dönemde yapılan kampanyalar, devlet teşvikleriyle beraber gayrimenkul atımları için çok büyük bir talep oluşması gerekirken algısal olarak diğer finansal enstrümanların kısa dönemde daha fazla kazandıracağının düşünülmesinden dolayı birçok fırsatın kaçtığını ifade ediyor. Mseka’ya göre zor bir yılın ardından
2019’da sektör hareketlenecek. Yıla ilişkin beklentilerini de şöyle dile getiriyor:

“Piyasaya canlılık getirecek faktörlerin başında konut kredi oranlarının tüketiciler için daha cazip hale getirilmesi geliyor. 2019’da bu yılın aksine büyüme rakamlarında 2-3 puan arasında artış olacağını öngörüyoruz. Dolar, Euro kuru ile ekonomi piyasasının beklentilerini yakından takip etmekle birlikte 2019’da kurda herhangi bir dalgalanma beklemediğimizi de söyleyebilirim. 2019, tüm Türkiye olarak yeniden yatırımlara başlayacağımız ve daha güçlü bir ekonomiyi inşa etmeye çalışacağımız bir yıl olacak.”

SALSA YAPIYOR

Theo Mseka, Yunanistan Selanik doğumlu ancak aslen TanzanyalI. Zimbabvve’de büyüdü. University of Cape Town’da üniversite eğitimini tamamladıktan sonra kariyerine 2001 yılında kendi girişimi olan dijital danışmanlık şirketi Go Media ile başladı. Go Media’yı sattıktan sonra eğlence sektörünün dünyadaki en büyük yatırımcılarından biri olan Naspers’a bağlı bulunan Property24’e katıldı. Property24’ü Güney Afrika’nın bir numaralı emlak portalı haline getirdi. Mseka, iş dışında Latin müziği ve dansına meraklı. “Zaman buldukça Salsa yapıyorum ve DJ kabinine geçerek Latin müzikleri çalıyorum” diyor.

 


Geri Dön